It appears you have not yet registered with our community. To register please click here...

 
Go Back [M] > Madshrimps > Articles & Howto's
Opteron 165 - Upgrade to X2 Opteron 165 - Upgrade to X2
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


Opteron 165 - Upgrade to X2
Reply
 
Thread Tools
Old 17th January 2006, 21:37   #1
Madshrimp
 
jmke's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: 7090/Belgium
Posts: 79,002
jmke has disabled reputation
Default Opteron 165 - Upgrade to X2

Last year I had the pleasure in getting my first taste of Upgrade to A64-Venice 3000+ . The high overclock headroom and ease of thermal output plus the low price made the Venice 3000+ a terrific buy. So much buzz on the Opteron Dual Core S939 since November last year; I was hoping I would get the same result my Venice delivers

http://www.madshrimps.be/gotoartik.php?articID=393
__________________
jmke is offline   Reply With Quote
Old 17th January 2006, 22:21   #2
agent #2
 
Posts: n/a
Default

Nice article. I enjoyed reading it (after my study =.= ).

but shouldn't
"While the X2 3800+ is going for ~$322, the Opteron 165 with 1MB of cache rather than 512mb; 1.8 Ghz versus 2.0 Ghz may well be a draw."
be kb?
  Reply With Quote
Old 17th January 2006, 22:38   #3
Madshrimp
 
jmke's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: 7090/Belgium
Posts: 79,002
jmke has disabled reputation
Default

yes; of course, I saw that error too when I read his first draft but I must have overlooked in for the final edited; consider it changed. thanks for spotting the error!
__________________
jmke is offline   Reply With Quote
Old 18th January 2006, 01:27   #4
Member
 
Sidney's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 15,738
Sidney Freshly Registered
Default

A draw as for as performance is concern; large cache lower speed versus smaller cache higher speed.
__________________
lazyman

Opteron 165 (2) @2.85 1.42 vcore AMD Stock HSF + Chill Vent II
Sidney is offline   Reply With Quote
Old 18th January 2006, 13:15   #5
Rutar
 
Posts: n/a
Default

How about testing the min FPS and editing programs for video and photo?
  Reply With Quote
Old 18th January 2006, 13:35   #6
Madshrimp
 
jmke's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: 7090/Belgium
Posts: 79,002
jmke has disabled reputation
Default

you clearly don't understand the meaning of this article.

if you want benchmark numbers search google for X2 review; if you want to read an average gamer/user experience with X2 compared to AMD's previous offering; you have it here.
__________________
jmke is offline   Reply With Quote
Old 18th January 2006, 15:35   #7
stevem
 
Posts: n/a
Default

Hi everyone.

jmke/lazyman, one question. When switching CPUs, did you enabled SMP for WinXP or install a fresh copy of WinXP? It's not clear from your article. Are you aware of this issue?
  Reply With Quote
Old 18th January 2006, 15:44   #8
Madshrimp
 
jmke's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: 7090/Belgium
Posts: 79,002
jmke has disabled reputation
Default

Quote:
Originally posted by stevem
Are you aware of this issue?
yes he was aware, check the last link in the article (not the forum link)
__________________
jmke is offline   Reply With Quote
Old 18th January 2006, 17:17   #9
stevem
 
Posts: n/a
Default

Heh, I must've finished downloading 3DMark06 by the last page...

In that case, and perhaps as an addendum to Quick Summary, did he try a fresh WinXP install for the X2?
  Reply With Quote
Old 18th January 2006, 17:35   #10
Member
 
Sidney's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 15,738
Sidney Freshly Registered
Default

Yes, I did using a second HD; no difference
__________________
lazyman

Opteron 165 (2) @2.85 1.42 vcore AMD Stock HSF + Chill Vent II
Sidney is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AMD Opteron™ Processor Upgrade Program Drives Faster Time to Benefit in the Data Cent jmke WebNews 0 7th April 2009 12:46
[Tk] AMD Opteron 165 Dual Core (S939, 1,8GHz, 2MB, Boxed) Vassili Mad Bargains 0 30th March 2006 17:23
AMD's Opteron 165 and 180 processors Sidney WebNews 2 23rd February 2006 18:10
The Best-Value Dual-Core AMD Processor: Opteron 165 CPU Sidney WebNews 1 13th February 2006 06:21
[FS] Opteron 146 & Dual Core 165 Socket 939 [CLOSED] computersmsa Mad Bargains 357 14th December 2005 21:34
Opteron 165 Toledo Core Overclocking With High End Air Sidney WebNews 3 10th November 2005 16:17
AMD Lowers AMD Opteron for 1-Way Apps Pricing jmke WebNews 1 4th November 2005 10:02
AMD Cranks Up Speed of Low Power AMD Opteron Chips jmke WebNews 0 23rd March 2005 11:29
AMD's Q1 2004 Opteron Sales Surpass the Whole 2004 Figure jmke WebNews 0 17th June 2004 08:53
HP announces four-way Opteron system jmke WebNews 2 25th April 2004 19:30

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


All times are GMT +1. The time now is 17:47.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO