It appears you have not yet registered with our community. To register please click here...

 
Go Back [M] > Hardware Madness > Hardware/Software Problems, Bugs
Help needed: R9800pro problem Help needed: R9800pro problem
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


Help needed: R9800pro problem
Closed Thread
 
Thread Tools
Old 5th January 2004, 10:45   #1
FoRCe
 
Posts: n/a
Help needed: R9800pro problem

Juw dudes,
Kben nieuw hier, ma toch wou ik jullie es iets vragen.

Kheb sinds oktober nen powercolor r9800pro en nooit problemen mee gehad eig, alles ging perfect.
Sinds een week of 2 hebbik iets heel raar aan de hand, kben eig al ten einde raad omdattik al vanalles heb geprobeerd.
Andere drivers geprobeerd, windows opnieuw installed, goeie cooling voorzien ...

Probleem is dattik last heb van artifacts tijdens games en benchmarks. Dit enkel en alleen nadat ik de pc heb gereboot, dus niet bij een koude start. Kmag zoveel en zolang gamen alsik wil na koude start, niks problemen. Bij een reboot hebbik zowel flikkerende pixels als complete vlakken die flashen.
Het durft zelfs te gebeuren bij het opstartscherm en in bios scherm alsik reboot.
Oplossing is dan gewoon min of 10 pc af laten staan en alsik dan opstart is alles weer dik in orde.

Ik heb een vermoeden dat oorzaak ligt bij PS, 300w is normaal genoeg, maarja ... case van 85 eur incl voeding is niet echt topkwaliteit.
Pc specs zijn te vinden in onderstaande mail.
Kdenk niet dat het een heatproblem is aangezien dat zich dan ook zou voordien alsik bv bij een koude start paar uur game.


Kga hier ook eff copy pasten wa ik gemaild heb naar leverancier van mijn r9800pro, wel int engels.

MAIL:

...
the first 2 months, i didn't have any problems at all with my radeon, it worked fine
But since 2 weeks ago, i have a very strange problem.
When i start my pc, everything is fine, i can enter windows, do anything i want to do, play video games, do benchmarks ...

But when i press restart into windows, the next time i boot up i can enter windows and do some desktop stuff. But when i want to play games in this reboot of my pc, i see a lot of artifacts. Pixels that are flashing, complete chaos of visual effects. Gaming isn't possible with this view. When i reboot again, it stays with artifacts, sometimes even in windows screen or even worse, in my startup screen and in BIOS screen.

When i turn off pc completely and let the pc rest for a minute of 10, i boot and everything is fine again. No problems at all. When i reboot, the problem is there again ...

- i have searched a lot on google and on some tech forums and found some solutions. They came up with heat problems ( bad gfx card, mem cooling, core not proper attached to cooling, bad case cooling ) or a problem with power supply ( to weak ).

Badly enough, i don't have a 2nd gfx card, so i could test my system with the other. I also don't have another power suply.
I allready have formatted twice and reinstalled win xp twice, updated motherbord drivers, used several ati drivers ( catalyst 3.5, catalyst 3.7, catalyst 3.10 )

Now i'm asking: did you ever get such a problem with one of your customers ? Ever heard of this problem of artifacts ?
I can tell you this without lying: i have never overclocked the gfx card, didn't even tried it.
Temperatures are fine, enough cooling.
Even when i do a cold start, play no games and hit reboot after that, the next boot i do have artifacts in games.

My complete system:

P4 2.4ghz ( 533fsb - 512kb ) - 512 MB DDR PC2700 - Albatron PX845PEV Pro - 2 x maxtor 120gb 8mb 7200rpm - audigy 2 sound - aopen cdwriter - aopen cdrom
2 case fans - 300W powersupply

>>>>>>>>>>> Is 300W to weak for my system with a r9800pro ?

WinXP Prof SP1 installed

...
.
 
Old 5th January 2004, 11:56   #2
[M] Reviewer/HWBot *****
 
Join Date: May 2002
Posts: 3,344
RichBa5tard Freshly Registered
Default

Ik denk hetzelfde, volgens mij loopt er iets mis in je voeding bij een reboot.

Afgaande van je systeem is 300W echt wel kantje boordje, zeker als deze een witte product voeding is. Probeer eens van iemand een deftige voeding te lenen.
__________________
HTPC (mac osx): Mac Mini | Core Duo 1.6Ghz | 2GB DDR2 | 26\" TFT
Development (mac osx): Macbook | Core 2 2.0Ghz | 4GB DDR2 | 250GB HD
Games (win xp): E2160 @ 2.4Ghz | HD3850 OC | Asrock 4coredual-vsta | 2GB DDR2
RichBa5tard is offline  
Old 5th January 2004, 14:08   #3
FoRCe
 
Posts: n/a
Default

ik heb net een mail terug gekregen van leverancier en hij zegt:

"het is heel duideljk dat de voeding nt voldoet, jouw huidige PC zit juist aan de limit waardoor je soms wel en soms geen problemen krijgt.
Je moet absoluut min 350W hebben, best 420W of hoger. We kunnen een 550W aanbieden tegen EUR 59 inkl de vezending."
 
Old 5th January 2004, 14:20   #4
[M] Reviewer
 
The Senile Doctor's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: wherever the doom is
Posts: 3,171
The Senile Doctor Freshly Registered
Default

59 euro : go for it
__________________
OC-2-the-death
Where the Reverend is doing his Magick, all mortals be silent
Doom over the world
The Senile Doctor is offline  
Old 5th January 2004, 14:24   #5
FoRCe
 
Posts: n/a
Default

maybe nuubvraag, ma is iedere voeding zelfde van size ?

want momenteel is da ier 300W voeding, ma zo nen 550W voeding zal steviger, groter zijn ?
 
Old 5th January 2004, 14:31   #6
kipni
 
Posts: n/a
Default

ja is zelfde van size
 
Old 5th January 2004, 14:36   #7
FoRCe
 
Posts: n/a
Default

en welke voeding raden jullie aan ?

Wa merk is beste prijs/kwaliteit ?
 
Old 5th January 2004, 15:04   #8
Madshrimp
 
jmke's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: 7090/Belgium
Posts: 78,740
jmke has disabled reputation
Default

voor een merkvoeding van ~500Watt zal je iets van een 100-150EUR mogen ophoesten
__________________
jmke is offline  
Old 5th January 2004, 15:54   #9
[M] Reviewer/HWBot *****
 
Join Date: May 2002
Posts: 3,344
RichBa5tard Freshly Registered
Default

... maar is voor de niet pc-freak zijn geld niet waard. : )

Ik draai al een tijdje met een QTEK 550W, kan goed zijn dat die winkelier die voeding bedoeld, want dat is zowat de enigste +500W voeding in die prijsklasse. Geen slecht gerief.
__________________
HTPC (mac osx): Mac Mini | Core Duo 1.6Ghz | 2GB DDR2 | 26\" TFT
Development (mac osx): Macbook | Core 2 2.0Ghz | 4GB DDR2 | 250GB HD
Games (win xp): E2160 @ 2.4Ghz | HD3850 OC | Asrock 4coredual-vsta | 2GB DDR2
RichBa5tard is offline  
Old 5th January 2004, 15:57   #10
kipni
 
Posts: n/a
Default

en daar heeft richbastard gelijk, als niet freak hebde da zeker nie nodig

volgens mij volstaat een goeie 400watt ook al

greetzzz
 
Closed Thread


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
whats the source of the problem? Zemfik Hardware/Software Problems, Bugs 1 18th March 2008 19:23
AMD says no recall needed for defective graphics cards jmke WebNews 0 3rd August 2007 11:30
P4 805 Oc same as the test but... problem Opcod Hardware Overclocking and Case Modding 7 8th June 2006 16:56
HOWTO: Troubleshoot Any Networking Problem jmke FAQ / INFO / HOW-TO 0 15th February 2006 14:33
Problem with Promise Sata150 TX4 Roswell Hardware/Software Problems, Bugs 3 27th November 2004 15:41
Problem with new mobo Abit KV8 pro dorfke Hardware/Software Problems, Bugs 6 4th October 2004 23:23
problem with msn messenger [Bonbon] General Madness - System Building Advice 3 5th February 2004 10:15
the 333mhz problem kipni Hardware Overclocking and Case Modding 0 22nd May 2003 15:47
boot problem with abit th7-II The Senile Doctor Hardware/Software Problems, Bugs 22 11th June 2002 00:15

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


All times are GMT +1. The time now is 15:02.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO