It appears you have not yet registered with our community. To register please click here...

 
Go Back [M] > Hardware Madness > Hardware/Software Problems, Bugs
broke some pins on hdd IDE broke some pins on hdd IDE
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


broke some pins on hdd IDE
Closed Thread
 
Thread Tools
Old 10th November 2004, 14:20   #1
kr15t0f
 
Posts: n/a
broke some pins on hdd IDE

today when plugging in my 40GB maxtor I broke 3 IDE pins .

I removed the PCB and tried to remove the plastic around the pins so I could solder the pins back in the PCB. But the plastic doesn't seem to move . Somebody has a good idea to replace the pins???
 
Old 10th November 2004, 14:32   #2
Madshrimp
 
jmke's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: 7090/Belgium
Posts: 78,685
jmke has disabled reputation
Default

insert small pins in the IDE connector, which then in turn can touch the points were the 3 IDE pins were broken off.
__________________
jmke is offline  
Old 10th November 2004, 14:36   #3
kr15t0f
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally posted by jmke
insert small pins in the IDE connector, which then in turn can touch the points were the 3 IDE pins were broken off.
the pins are broken in the middle, they are broken just behind the plastic . Impossible to reach
 
Old 10th November 2004, 14:38   #4
Madshrimp
 
jmke's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: 7090/Belgium
Posts: 78,685
jmke has disabled reputation
Default

put PINS (needles) on the IDE cable connector; not the HDD..
__________________
jmke is offline  
Old 10th November 2004, 14:53   #5
kr15t0f
 
Posts: n/a
Default

Seems like I fixed it (thanks JMke) but I still got a problem, yesterday I installed linux on this disk but I forgot to format the drive before installing it, so there was still windows on. Now I just formatted the drive with partition magic, but it gives a error. When I try to format it with windows itself it goes without problems and the drive seems to work normal. But now while installing linux it allways gives errors.

Is this maybe because the drive is broken, or is it because the drive as severall OS installed??? And the windows format didn't format the drive.
 
Old 10th November 2004, 18:16   #6
TeuS
 
Posts: n/a
Default

try to erase all partitions with partitionmagic. if it refuses to do so, zero the HDD
 
Old 10th November 2004, 18:30   #7
kr15t0f
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally posted by TeuS
try to erase all partitions with partitionmagic. if it refuses to do so, zero the HDD
ok, it just worked. During the install my hdd was recognized as a 1320GB drive .

But after the instal it was fixed too
 
Closed Thread


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Icy Dock Intros EZ-FIT MB990SP-B Dual 2.5" to 3.5" SATA / IDE SSD & HDD Bracket jmke WebNews 3 28th January 2010 15:29
Sharkoon HDD docking station comes with IDE connectivity jmke WebNews 0 25th September 2009 13:12
LF Small IDE HDD - Belgium Kurgan In Demand 2 6th October 2008 13:36
Scythe Intros Fanless HDD Case for 2.5" HDD jmke WebNews 0 15th June 2007 14:34
Can't get D: HDD to list in My Computer Kerry Hardware/Software Problems, Bugs 4 28th September 2006 10:29
DIY HDD silencing idea wutske Hardware Overclocking and Case Modding 4 22nd January 2006 13:41
HDD Problem? Plz check! Da`Hitch Hardware/Software Problems, Bugs 5 28th August 2002 00:04

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


All times are GMT +1. The time now is 04:56.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO