It appears you have not yet registered with our community. To register please click here...

 
Go Back [M] > Hardware Madness > General Madness - System Building Advice
Probleem met TwinMOS PC3200 512Mb latjes in Dual-Channel Probleem met TwinMOS PC3200 512Mb latjes in Dual-Channel
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


Probleem met TwinMOS PC3200 512Mb latjes in Dual-Channel
Closed Thread
 
Thread Tools
Old 17th September 2003, 20:32   #11
NightStalker
 
Posts: n/a
Default

Ik heb het probleem (raar genoeg maar tijdelijk) kunnen oplossen door de divider (die ik enkel op 3/3, Auto en By SPD had geprobeerd) op 6/6 te zetten. Beetje te vroeg victory gekraaid kennelijk. Na ettelijke uren stabiel aan 400Mhz te werken weigert de pc plots weer dienst. Diablo II lijkt de boosdoener. 3x Aquamark is niet genoeg om het volledige systeem aan de kook te helpen maar DII dus kennelijk wel. Heb in laatste wanhoopsdaad alle voltages naar het maximum gedraaid, but to no avail, de pc gaf het zelfs nog sneller op. Pc draait nu weer op 266Mhz, maar 't doet pijn in het hartje, want PC2100 Ram haddek mss voor de helft van de prijs op de kop kunnen tikken.

Anyhow: ik sta weer aan af, en die straffere voeding lonkt ... De divider heeft het wel een pak stabieler gemaakt, maar 400Mhz blijft niet haalbaar ...
 
Old 17th September 2003, 20:58   #12
[M] Reviewer/HWBot *****
 
Join Date: May 2002
Posts: 3,344
RichBa5tard Freshly Registered
Default

Read my reply: 1GB ram consumeert zowat de gehele 3.3v lijn van een 300W voeding... hoe je het ook draait of keert, volledig stabiel gaat het nooit zijn zonder een deftige voeding. Zoek een voeding met minstens 25 a 30 amps op 3.3v.
__________________
HTPC (mac osx): Mac Mini | Core Duo 1.6Ghz | 2GB DDR2 | 26\" TFT
Development (mac osx): Macbook | Core 2 2.0Ghz | 4GB DDR2 | 250GB HD
Games (win xp): E2160 @ 2.4Ghz | HD3850 OC | Asrock 4coredual-vsta | 2GB DDR2
RichBa5tard is offline  
Old 17th September 2003, 21:07   #13
[M] Reviewer/HWBot *****
 
Join Date: May 2002
Posts: 3,344
RichBa5tard Freshly Registered
Default

Even rondgesurfd: fixeer je niet teveel op het totaal aantal wattage dat een voeding aankan. Een deftige 350W voeding kan blijkbaar ook al +30amps op 3.3v trekken.

bv. Enermax 365W: 32amps
__________________
HTPC (mac osx): Mac Mini | Core Duo 1.6Ghz | 2GB DDR2 | 26\" TFT
Development (mac osx): Macbook | Core 2 2.0Ghz | 4GB DDR2 | 250GB HD
Games (win xp): E2160 @ 2.4Ghz | HD3850 OC | Asrock 4coredual-vsta | 2GB DDR2
RichBa5tard is offline  
Old 17th September 2003, 21:09   #14
TeuS
 
Posts: n/a
Default

haal er eens een latje ram uit hé
 
Old 17th September 2003, 21:29   #15
Da_BoKa
 
Posts: n/a
Default

probeer eens de laatste bios te flashen

greetz
 
Old 18th September 2003, 09:05   #16
FreeStyler
 
Posts: n/a
Default

www.memtest95.com
dan
www.mersenne.org (prime95 stress test)
dan
3d mark, aquamark of whatever 3D spul

Laat elk programma een nacht doordraaien. (best 3d mark in loop) en zie welk problemen geeft.
 
Old 18th September 2003, 10:05   #17
silencer
 
Posts: n/a
Default

wat zijn de veilige spanningen voor ram?

Twinmoss 512ddrram? Bvb 2.8 Volt of mag dat hoger.

Of begint dat risky te worden?
 
Old 18th September 2003, 12:24   #18
FreeStyler
 
Posts: n/a
Default

Mijn moeten op 2.9V draaien, anders kan ik 2-3-2-7 vergeten...
 
Old 18th September 2003, 12:45   #19
[M] Reviewer
 
Join Date: May 2002
Posts: 1,343
TerAngreal Freshly Registered
Default

same here, 2x 512Mb twinmos pc3200

they need raw electrical power, anders zit'k zelfs op losse timings soms met reboots ... NF7-S 2.0 in combinatie met 350W enermax, dienen inderdaad minimum (!) 2.8V te krijgen wil'k iets of wat strakkere timings gebruiken
TerAngreal is offline  
Old 18th September 2003, 12:54   #20
[M] Reviewer
 
Bosw8er's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 3,711
Bosw8er Freshly Registered
Default

Same here:
2 x 256MB DIMM DDR PC466 TwinMOS

2,7V : crash from time to time
2,8V : 24/7 rockstable gromac folding

can't load the page atm, but if i'm not mistaken the reviewer makes the same remark "the stick needs POWER" !
http://www.vr-zone.com/reviews/TwinM...3200/page5.htm
__________________
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that."
Bosw8er is offline  
Closed Thread


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[TK]1GB BH5 TwinMos Dual Channel Kit Violator For Sale 9 9th February 2006 16:36
Kingston HyperX 2GB PC3200 (KHX3200K2/2G) Dual Channel DDR Kit jmke WebNews 0 1st February 2006 17:14
Crucial Ballistix 1GB PC3200 DDR Dual Channel Memory jmke WebNews 0 12th October 2005 16:11
OCZ Technology Gold Series 1GB PC3200 Dual Channel Memory Sidney WebNews 0 26th September 2005 06:34
1024MB OCZ EL DDR PC3200 Dual Channel Gold Sidney WebNews 0 24th June 2005 02:03
OCZ EL DDR PC3200 Dual Channel Gold VX Memory jmke WebNews 0 24th March 2005 10:44
Kingston 1GB PC3200 HyperX Dual Channel Memory Kit Review Da_BoKa WebNews 0 15th December 2004 15:45
OCZ EL PC3200 Platinum Revision 2 Dual Channel Kit Sidney WebNews 0 12th December 2004 06:54
Twinmos Speed Premium Dual Channel Kit jmke WebNews 0 29th October 2004 19:04
Simple Dual Channel PC3200 1GB Kit Sidney WebNews 0 28th October 2004 17:51

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


All times are GMT +1. The time now is 11:47.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO