It appears you have not yet registered with our community. To register please click here...

 
Go Back [M] > Hardware Madness > Hardware/Software Problems, Bugs
To start or not to start To start or not to start
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


To start or not to start
Closed Thread
 
Thread Tools
Old 27th September 2005, 19:23   #1
[M] Reviewer
 
Bosw8er's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 3,711
Bosw8er Freshly Registered
Default To start or not to start

My home-pc got very lazy.

The pc refuses to start-up right away when i push the start button.

Procedure:
- push start button: pc works for 0,05 seconds and stops, pc does nothing when i push the power button again
- pull power cord out of PSU
- push start button: pc works for 0,05 seconds and stops, pc does nothing when i push the power button again
- pull power cord out of PSU
- repeat these 2 steps from 5 to 20 times
- ... then it suddenly works

My guess:
or PSU
or mobo

What's your guess ?
__________________
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that."
Bosw8er is offline  
Old 27th September 2005, 19:30   #2
[M] Reviewer
 
easypanic's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 1,823
easypanic Freshly Registered
Default

No other psu to test?
__________________
|^^^^^^^^^^^^^^^^^^\||____
|....The BEER TRUCK.... ||||'""|""°\_,__
|___Just for You___l||__|__|___|) _____|
|(@)(@)""""""""""""**|(@)(@)****|(@)|
easypanic is offline  
Old 27th September 2005, 19:44   #3
[M] Reviewer
 
Sidney's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 15,739
Sidney Freshly Registered
Default

1) Loose main connector (20-pin)
2) PSU cable (happened to me - cable turned bad)
3) Loose or intermittent reset or mobo s/w connection
4) PSU replacement
5) Mobo
__________________
lazyman

Opteron 165 (2) @2.85 1.42 vcore AMD Stock HSF + Chill Vent II
Sidney is offline  
Old 27th September 2005, 19:44   #4
Madshrimp
 
jmke's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: 7090/Belgium
Posts: 78,716
jmke has disabled reputation
Default

PSU/mobo, start with PSU, if you need a spare to test with give me a shout
__________________
jmke is offline  
Old 27th September 2005, 19:46   #5
[M] Reviewer
 
Sidney's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 15,739
Sidney Freshly Registered
Default

Or, could be dozens more reasons and dozens more replies

Found a dog hair stuck in between CPU pin once causing the same f_cking problem Honest.
__________________
lazyman

Opteron 165 (2) @2.85 1.42 vcore AMD Stock HSF + Chill Vent II
Sidney is offline  
Old 27th September 2005, 19:50   #6
Madshrimp
 
jmke's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: 7090/Belgium
Posts: 78,716
jmke has disabled reputation
Default

did you open the PC up and reseated all PCI cards & removed dust? can also be caused by a short circuit
__________________
jmke is offline  
Old 27th September 2005, 20:07   #7
[M] Reviewer
 
Bosw8er's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 3,711
Bosw8er Freshly Registered
Default

Molto graci for your answers and offers

PC is air dusted every 2 months approx, power cable properly seated, fiddled with cables while pc was running -> no problems, no dogs or cats, just chickens and one goldfish

I'll start with a new spare psu from work. Haven't got any spare one's here after a lightning killed 2 (two !) of them at my house.

Sidenote: lightning also killed a wireless router, a vcr and an adsl plug.
__________________
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that."
Bosw8er is offline  
Old 27th September 2005, 20:28   #8
Madshrimp
 
jmke's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: 7090/Belgium
Posts: 78,716
jmke has disabled reputation
Default

the goldfish survived the lighting strike?

you don't have lighting-deflector on house (or something like that)
__________________
jmke is offline  
Old 27th September 2005, 20:53   #9
[M] Reviewer
 
Sidney's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 15,739
Sidney Freshly Registered
Default

I buried a six-foot copper rod into the ground from the main; the lightning came thu the phone line and did not kill my dog.
__________________
lazyman

Opteron 165 (2) @2.85 1.42 vcore AMD Stock HSF + Chill Vent II
Sidney is offline  
Old 27th September 2005, 20:55   #10
[M] Reviewer
 
Bosw8er's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 3,711
Bosw8er Freshly Registered
Default

I live at approx 300 meters from a 150 meter high television antenna. Still lightning stroke very nearby during the night (wife and i jumped 1 meter high out of bed), main surge (correct term ?) blew immediatly.

Only damage is descibed above, all fubar appliances are from different rooms ... no logic
__________________
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that."
Bosw8er is offline  
Closed Thread


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Remotely Start Your Car Using A Cellphone jmke WebNews 0 20th January 2010 16:02
Globalfoundries to Start Planning Fab 3 “Very Soon” jmke WebNews 0 6th August 2009 14:06
ATI and Nvidia to Start Using TSMC’s 40nm Process Technology by Mid-2009 jmke WebNews 0 16th October 2008 10:11
How to Make Windows Start Faster Sidney WebNews 1 6th December 2007 22:51
MacMini Core Duo start up time Sidney WebNews 0 5th March 2006 05:19
IWILL Set to Start Supplies of Dual-CPU Barebones jmke WebNews 0 28th December 2004 22:11
Start Up button 187(V)URD@ Hardware Overclocking and Case Modding 20 17th March 2004 15:05
mobo doesn't start up biCker Hardware/Software Problems, Bugs 16 18th September 2002 13:23
start up programs parakiet Hardware/Software Problems, Bugs 7 15th August 2002 15:40

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


All times are GMT +1. The time now is 09:28.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO