It appears you have not yet registered with our community. To register please click here...

 
Go Back [M] > Hardware Madness > Hardware/Software Problems, Bugs
I'm Dying Over Here (To the moon Alice) I'm Dying Over Here (To the moon Alice)
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


I'm Dying Over Here (To the moon Alice)
Closed Thread
 
Thread Tools
Old 2nd July 2004, 06:35   #1
Liquid3D
 
Posts: n/a
Default I'm Dying Over Here (To the moon Alice)

I continually get random reboot's (system crashes) about 20-min to 45-minute's after starting my PC? This didn't happen on my AMD A64 3400 with the X800Pro, but since I've moved the card into my Aus P4C800E-Deluxe, it's crashing like clockwork.

The error I get from the report, is below. I "Searched the Knowledge Base" and forums, and just can't find this. Can anyone tell what's happening, because I can't run Dreamweaver and do ANY work, and I can't be online for any extended period. These crashes occur at random times, and usually when I'm simply typing away in Dreamweaver, or transferring files. The PC doesn't seem to crash when running intensive benchmarks, or even Pifast. I treid Memtest and such and it's not the memory. Tried swithcing it out etc. Checked the PSU, CMOS cleared, all settings tried Enabling/Disabling Spread Spectrum, tried Spyware, Vurus scans. It seems to occr when running Outlook ExpressI've even reformatted the partition and installed a new version of XP, and the problem still occurs. While it almost seems as if it's a virus, or registry problem, it's also rebooted while installing window's leading me to beleive it's hardware. I haven't overclocked, nor overvoolted this card, and it's been running great. My PC is running very cool between 20C to 30C that be both system, and CPU temps. I've been watercooling, and when I'm not reviewing (testing) I have a fan blowing into the case, and an air conditioner on?
 
Old 2nd July 2004, 08:55   #2
FreeStyler
 
Posts: n/a
Default

Well, you tried the main part. Being memtest 86.
Try both memtest 86 3.1 and memtest 86 plus 1.20, they should both be based on the same base program however.
Also run them in extended test mode (type c-2-3-0 in sequence)

Next up would be testing the hard drive, or trying with another one. (use the test program from the manufacturer of the harddrive, seagate: seatools, maxtor: powermax, IBM-hitachi: DFT, WD: WD-diag)

Next up, the basic system tests, being prime 95 for a day.
Usually I stick a 3D mark or Aquamark after this, but this isn't a 3D based problem. Maybe PC mark would do the trick. Just loop it a bit.

If no individual test gives errors, but you're still convinced it's hardware related. The only thing left to do is replacing the hardwre, one at a time, probably best to start with the motherboard.
 
Old 2nd July 2004, 08:57   #3
[M] Reviewer
 
Gamer's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 4,587
Gamer Freshly Registered
Default

did you do a windowsupdate, run the latest drivers,.... ?
__________________
Gamer is offline  
Old 2nd July 2004, 09:50   #4
Madshrimp
 
jmke's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: 7090/Belgium
Posts: 78,716
jmke has disabled reputation
Default

Did you enable fast writes in the BIOS?
__________________
jmke is offline  
Old 2nd July 2004, 13:45   #5
[M] Reviewer
 
Sidney's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 15,739
Sidney Freshly Registered
Default

"This didn't happen on my AMD A64 3400 with the X800Pro, but since I've moved the card into my Aus P4C800E-Deluxe, it's crashing like clockwork."

Could the vcard be the cause of crashes since it is the only component switched?
__________________
lazyman

Opteron 165 (2) @2.85 1.42 vcore AMD Stock HSF + Chill Vent II
Sidney is offline  
Old 2nd July 2004, 14:06   #6
[M] Reviewer
 
Gamer's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 4,587
Gamer Freshly Registered
Default

check this out :
http://www.computing.net/windowsxp/w...orum/8407.html
__________________
Gamer is offline  
Old 2nd July 2004, 18:44   #7
Madshrimp
 
jmke's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: 7090/Belgium
Posts: 78,716
jmke has disabled reputation
Default

offtopic: @L3D : check this thread please: AeroCool VM-101 Fanless VGA Cooler
__________________
jmke is offline  
Closed Thread


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PC Gaming Dying? Enthusiast hardware is a $9.5 billion market jmke WebNews 4 24th March 2010 18:04
We've heard of mood music, but MOON music? thorgal WebNews 0 22nd June 2009 08:22
Netscape RIP - AOL puts dying browser out of its misery Shogun WebNews 5 29th December 2007 09:06
GPUs are a dying breed Sidney WebNews 5 18th December 2007 22:08
Dying Maxtor 120gb jmke General Madness - System Building Advice 21 2nd March 2006 13:03
Nasa team sees explosion on Moon jmke WebNews 0 3rd January 2006 17:14

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


All times are GMT +1. The time now is 05:04.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO