It appears you have not yet registered with our community. To register please click here...

 
Go Back [M] > Hardware Madness > Hardware/Software Problems, Bugs
geen internet: probleem met dhcp? geen internet: probleem met dhcp?
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


geen internet: probleem met dhcp?
Closed Thread
 
Thread Tools
Old 16th April 2003, 08:43   #1
veder
 
Posts: n/a
Default geen internet: probleem met dhcp?

Sorry this is a dutch version because my technical english is not so good. Maybe tonight there is an english version available


Vanmorgen start ik op en heb geen i-net meer.
Wanneer ik router (SMC barricade 7004 ABR) bekijk branden alle lichtjes (net als op modem). Wanneer ik utp cabel van mijn pc direct in modem steek geen enkel probleem.
heb dus probs met mijn router ofzo?
Want als ik mijn i-net bereik via router dan gaat het niet, rechtstreeks wel...
Ik wou eens zien da ik een ip had, deed ipconfig --> geen IP
Dan maar ipconfig /release gedaan ----> All adapters bound to dhcp do not have dhcp addresses. the addresses were automatically configured and cannot be released
Dan ipconfig /renew ----> The following errors occured when renewing adapter local area connection 2: DHCP server unreachable.
wat wil da juist allemaal zeggen , want snap er niks van. Is die router kapot ofzo?
Ben eens gaan zien bij instellingen van TCP/IP en daar staat dhcp enabled (kan ik niet uitzetten) en bij netbios staat netbios enabled using tcp/ip.
In mijn router cfg staat iets van dhcp enabled. Als ik dit disable kan ik wel ipconfig /release doen, maar ipconfig /renew wilt niet werken
wa is er mis ofzo? Mijn router kapot?
 
Old 16th April 2003, 09:11   #2
Madshrimp
 
jmke's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: 7090/Belgium
Posts: 78,739
jmke has disabled reputation
Default

Welk OS op uw PC ?
__________________
jmke is offline  
Old 16th April 2003, 14:19   #3
Treeske
 
Posts: n/a
Default

das win2k
 
Old 16th April 2003, 15:44   #4
veder
 
Posts: n/a
Default

nvm is opgelost , naar telenet gebeld. Hoe da het kwam weten ze niet (duh).
De oplossing nog simpeler dan dat: volgens hun kreeg ik geen ip omdat ik met een andere mac adres proberen in te loggen hebt (dit was om te testen of andere pc op internet geraakte), dus hun conclusie: wacht en voor 1 keer werkt het ook
 
Old 16th April 2003, 16:01   #5
Madshrimp
 
jmke's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: 7090/Belgium
Posts: 78,739
jmke has disabled reputation
Default

aaaaaaaaah u bent niet duidelijk geweest

indien ge pandora lijn wisselt van netwerkkaart moet je tot 2-3 uur wachten totdat ze een nieuw IP address geven
__________________
jmke is offline  
Old 16th April 2003, 16:29   #6
TeuS
 
Posts: n/a
Default

als ge gaat switche:

pc waar inet losgekoppeld wordt: cmd-> config/release
pc waar internet op moet: -> ipconfig/renew
 
Old 16th April 2003, 16:41   #7
Madshrimp
 
jmke's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: 7090/Belgium
Posts: 78,739
jmke has disabled reputation
Default

werkt niet altijd
__________________
jmke is offline  
Old 17th April 2003, 11:38   #8
veder
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally posted by jmke
aaaaaaaaah u bent niet duidelijk geweest

indien ge pandora lijn wisselt van netwerkkaart moet je tot 2-3 uur wachten totdat ze een nieuw IP address geven
idd maar ik denk dat er ook wel iets mis is met mijn router. Ik krijg wel een intern netwerk maar geen connectie met router. Ik zal zien, vannacht sluit ik pc af, en wanneer ik morgen opsta, test ik router terug uit met manueel gezette ip's
 
Closed Thread


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
evga 680i met memory probleem skulstation Hardware/Software Problems, Bugs 11 22nd September 2009 22:22
NOXON iRadio Cube A Small, Smart, and New Internet Radio jmke WebNews 0 11th November 2008 17:24
Internet Explorer 7 to Come in Mid-2005 jmke WebNews 0 18th February 2005 16:41
Intel Outlines Strategy for Making the Internet Smarter, Safer, More Reliable Sidney WebNews 0 9th September 2004 17:38
List of fixes included in Windows XP Service Pack 2 jmke WebNews 1 17th August 2004 15:03
Probleem met TwinMOS PC3200 512Mb latjes in Dual-Channel NightStalker General Madness - System Building Advice 21 19th September 2003 16:37
Probleem met electron microscope Kermit Site & Forum Feedback - Folding@Home 12 22nd February 2003 20:41
volledig systeem met alles erop en eraan T33J4Y For Sale 3 8th February 2003 22:57
probleem met svcd lazybones Hardware/Software Problems, Bugs 4 9th December 2002 12:06
probleem met ABIT TH7-II ModdiN MansoN Hardware/Software Problems, Bugs 18 30th May 2002 16:30

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


All times are GMT +1. The time now is 21:50.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO