It appears you have not yet registered with our community. To register please click here...

 
Go Back [M] > Hardware Madness > Hardware/Software Problems, Bugs
evga 680i met memory probleem evga 680i met memory probleem
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


evga 680i met memory probleem
Closed Thread
 
Thread Tools
Old 10th August 2009, 18:02   #1
Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: wervik
Posts: 265
skulstation Fully Registeredskulstation Fully Registeredskulstation Fully Registeredskulstation Fully Registeredskulstation Fully Registeredskulstation Fully Registeredskulstation Fully Registeredskulstation Fully Registered
Default evga 680i met memory probleem

hallo alemaal

ik heb hier en evga 680i
het probleem is als volgt.
heb al 5 setjes ram geprobeert maar kan maar 1 bank gebruike en dat is de verste van de cpu.

heb ook al bios P33 , P32 en P30 geprobeert.ale 3 geven het zelfde probleem.

is er daar en oplossing voor.
kan geen rma doen heb geen factuur van dit bordje

mvg
__________________
skulstation is offline  
Old 16th August 2009, 18:45   #2
[M] Reviewer
 
leeghoofd's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 3,159
leeghoofd Fully Registeredleeghoofd Fully Registeredleeghoofd Fully Registeredleeghoofd Fully Registeredleeghoofd Fully Registeredleeghoofd Fully Registeredleeghoofd Fully Registeredleeghoofd Fully Registered
Default

toch vreemd dat er 3 dimm slots zouden kapot zijn... ik weet dat de 680 rams vrat... maar dit is wel heel uitzonderlijk

Je hebt toch dadelijk het voltage verhoogd voor de rams en de bios na de flash gereset ?
__________________
leeghoofd is offline  
Old 16th August 2009, 19:05   #3
Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: wervik
Posts: 265
skulstation Fully Registeredskulstation Fully Registeredskulstation Fully Registeredskulstation Fully Registeredskulstation Fully Registeredskulstation Fully Registeredskulstation Fully Registeredskulstation Fully Registered
Default

ja ik heb de voltage al op 2,3V gezet.
en na bios flash ge reset.
het blijft en groot misterie hoe het komt dat er maar 1 slot werkt
__________________

Last edited by skulstation : 16th August 2009 at 19:10.
skulstation is offline  
Old 16th August 2009, 19:59   #4
[M] Reviewer
 
leeghoofd's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 3,159
leeghoofd Fully Registeredleeghoofd Fully Registeredleeghoofd Fully Registeredleeghoofd Fully Registeredleeghoofd Fully Registeredleeghoofd Fully Registeredleeghoofd Fully Registeredleeghoofd Fully Registered
Default

Ge weet toch dat die dingen massaal overvolten plus spiken; En dat ge minsten 2.4volt door je rams pompt...

Ik heb hier nog ne Striker extreme liggen, moet wel de heatpipe nog terug assembleren maar da bordje gaat nog. Is af en toe wa nukkig en freezet maar na een reboot is alles terug picco bello
__________________
leeghoofd is offline  
Old 16th August 2009, 20:17   #5
Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: wervik
Posts: 265
skulstation Fully Registeredskulstation Fully Registeredskulstation Fully Registeredskulstation Fully Registeredskulstation Fully Registeredskulstation Fully Registeredskulstation Fully Registeredskulstation Fully Registered
Default

Quote:
Originally Posted by leeghoofd View Post
Ge weet toch dat die dingen massaal overvolten plus spiken; En dat ge minsten 2.4volt door je rams pompt...

Ik heb hier nog ne Striker extreme liggen, moet wel de heatpipe nog terug assembleren maar da bordje gaat nog. Is af en toe wa nukkig en freezet maar na een reboot is alles terug picco bello
thx voor de info ivm die overvolting.
de striker extrime is toch ook met en 680i chip set of niet.
__________________
skulstation is offline  
Old 16th August 2009, 20:45   #6
[M] Reviewer
 
leeghoofd's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 3,159
leeghoofd Fully Registeredleeghoofd Fully Registeredleeghoofd Fully Registeredleeghoofd Fully Registeredleeghoofd Fully Registeredleeghoofd Fully Registeredleeghoofd Fully Registeredleeghoofd Fully Registered
Default

yep
__________________
leeghoofd is offline  
Old 16th August 2009, 20:53   #7
Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: wervik
Posts: 265
skulstation Fully Registeredskulstation Fully Registeredskulstation Fully Registeredskulstation Fully Registeredskulstation Fully Registeredskulstation Fully Registeredskulstation Fully Registeredskulstation Fully Registered
Default

zijn er soms plannen om te verkoopen?
__________________
skulstation is offline  
Old 17th August 2009, 11:00   #8
[M] Reviewer
 
leeghoofd's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 3,159
leeghoofd Fully Registeredleeghoofd Fully Registeredleeghoofd Fully Registeredleeghoofd Fully Registeredleeghoofd Fully Registeredleeghoofd Fully Registeredleeghoofd Fully Registeredleeghoofd Fully Registered
Default

ik ga het bordje eerst in mekaar steken Skull en zien of alles nog gaat (want het zeer gehavend door de verhuis) als het nog werkt kom je het maar oppikken, ligt hier toch onder de voeten... wel geen +500FSB van verwachten he !!
__________________
leeghoofd is offline  
Old 17th August 2009, 11:33   #9
Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: wervik
Posts: 265
skulstation Fully Registeredskulstation Fully Registeredskulstation Fully Registeredskulstation Fully Registeredskulstation Fully Registeredskulstation Fully Registeredskulstation Fully Registeredskulstation Fully Registered
Default

Quote:
Originally Posted by leeghoofd View Post
ik ga het bordje eerst in mekaar steken Skull en zien of alles nog gaat (want het zeer gehavend door de verhuis) als het nog werkt kom je het maar oppikken, ligt hier toch onder de voeten... wel geen +500FSB van verwachten he !!
thx.ik verwacht geen +500fsb maar hoop toch op meer dan 300fsb en met lagere voltege dan die evga dak hier heb liggen.

voor 4gig te gaan met en e5200 moet ik minimum volgende settings nemen
Vcore 1.65v
CPU FSB 1.5v
MEM 2.3v
SSP 1.55v
MCP 1.65v
SSP <-> MCP 1.55v

temps nooit gecontroleerd zal wel aan de hooge kant zijn
__________________
skulstation is offline  
Old 17th August 2009, 16:34   #10
[M] Reviewer
 
leeghoofd's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 3,159
leeghoofd Fully Registeredleeghoofd Fully Registeredleeghoofd Fully Registeredleeghoofd Fully Registeredleeghoofd Fully Registeredleeghoofd Fully Registeredleeghoofd Fully Registeredleeghoofd Fully Registered
Default

da zijn waardes die ik zelfs voor 475FSB nooit heb gezien, meestal max 1.45NB, SB 1.55 en FSB term is op de Striker 1.3 dacht ik...

Tuurlijk wel je koeling heel degelijk verzorgen, en natuurlijk draaien ook nie alle cpu's zomaar 400FSB ofzo, deze goedkope CPU's zijn meestal 1) FSB gelimiteerd en 2) is de IHS gelijmd en niet gesoldeerd wat zeer hoge temsp teweegbrengt eens over een bepaalde kloksnelheid... anders moet je die cpu eens binnensteken dan kan ik hem eens testen op de Giga P45 en dan op de striker testen... om te vergelijken
__________________
leeghoofd is offline  
Closed Thread


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EVGA 680i SLI 775 A1 Motherboard Review Sidney WebNews 0 11th October 2007 14:21
EVGA nForce 680i SE SLI 775 TR Version Motherboard 122-CK-NF63-TR jmke WebNews 0 28th September 2007 10:19
EVGA 680i SLI Black Pearl Motherboard Review jmke WebNews 0 4th September 2007 16:24
EVGA nForce 680i LT SLI vs. ABIT IN9 32X MAX jmke WebNews 0 22nd June 2007 11:17
eVGA NVidia 680i SLI Motherboard jmke WebNews 0 19th December 2006 13:16
eVGA releases nVIDIA 680i based Motherboard jmke WebNews 0 8th November 2006 10:06
Probleem met TwinMOS PC3200 512Mb latjes in Dual-Channel NightStalker General Madness - System Building Advice 21 19th September 2003 16:37
geen internet: probleem met dhcp? veder Hardware/Software Problems, Bugs 7 17th April 2003 11:38
probleem met svcd lazybones Hardware/Software Problems, Bugs 4 9th December 2002 12:06
probleem met ABIT TH7-II ModdiN MansoN Hardware/Software Problems, Bugs 18 30th May 2002 16:30

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


All times are GMT +1. The time now is 15:37.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO