It appears you have not yet registered with our community. To register please click here...

 
Go Back [M] > Hardware Madness > Hardware/Software Problems, Bugs
Dual channel Dual channel
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


Dual channel
Closed Thread
 
Thread Tools
Old 27th July 2004, 19:35   #1
Vipera
 
Posts: n/a
Default Dual channel

I have 2*256 ddr400 corsair cl 2 (rev 1.1 en 3.1 rma)
and they"re in single channel atm
I can't find something in the bios to enable it but I can check it with cpu-z
(p4, abit ic7g)
see bandwith
read write sc channel
and as you see i have only the halve of bandwith that I should have

I've got the same prob with other pc
p4, asus p4g8x deluxe en 2*256 apacer cl2

On the asus pc i can see thats its still single channel at the bootscreen.
In both pc's i've tried every combination (almost though)
 
Old 27th July 2004, 21:36   #2
Sharpside
 
Posts: n/a
Default

Have you put the ramsticks in the right slots?
You need to put 1 in the separate slot and the other in one of the other two that stand together (@my bord it needs to be in the slot the closest to the separate slot).
In case you have done this and you're still on single channel than those sticks might not be able to work in dual channel together altho i doubt that.
Correct me if im wrong people, im not 100% sure if im correct
(just love this smily)
 
Old 27th July 2004, 21:52   #3
Vipera
 
Posts: n/a
Default

yep tried it
 
Old 27th July 2004, 21:53   #4
Member
 
Sidney's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 15,738
Sidney Freshly Registered
Default

Sharpside is correct; just to put in my 2 cents;

Memory slots counting from CPU:

1-2-3-4
X-2-X-4

The are color coded - go with same colored slots.

The x's are where you put your sticks to activate Channel A in dual channel mode.

Your manual should explain how the memory should be installed also.
__________________
lazyman

Opteron 165 (2) @2.85 1.42 vcore AMD Stock HSF + Chill Vent II
Sidney is offline  
Old 28th July 2004, 00:07   #5
Vipera
 
Posts: n/a
Default

I know that I have to put the mem by the colors and I've read the manual
The mem sticks are now and since the beginning in dim 1 & 3 but still no activation of dc

Some people have told me already its the rev 1.1 & 3.1 are causing the troubles
 
Old 28th July 2004, 00:19   #6
Member
 
Sidney's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 15,738
Sidney Freshly Registered
Default

I have two IC7 boards; the G series has onboard LAN; and both share the same BIOS, so I don't think the board revision has anything to do with the inability to activate DC.

I'd suspect your mem "may" be at fault.
Are they identical sticks?
__________________
lazyman

Opteron 165 (2) @2.85 1.42 vcore AMD Stock HSF + Chill Vent II
Sidney is offline  
Old 28th July 2004, 00:30   #7
Vipera
 
Posts: n/a
Default

I ment the rev of the mem sticks
 
Old 28th July 2004, 00:44   #8
Member
 
Sidney's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 15,738
Sidney Freshly Registered
Default

Sorry, should have read it the 1st place.
No, different rev. won't work. I had the same problem when DC first came out.
__________________
lazyman

Opteron 165 (2) @2.85 1.42 vcore AMD Stock HSF + Chill Vent II
Sidney is offline  
Closed Thread


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dual channel memory problem phunk Hardware/Software Problems, Bugs 16 7th February 2010 12:06
Corsair Dominator DDR3-1600 i7/i5 Optimized 4GB Dual Channel Memory Kit Review jmke WebNews 0 30th November 2009 13:52
Kingston HyperX 4GB 2133MHz DDR3 Dual Channel Memory Kit Review jmke WebNews 0 19th November 2009 08:37
Super Talent Rolls Out Dual Channel DDR3 Kits for P55 Core i5 and Core i7 jmke WebNews 0 16th October 2009 10:49
Aeneon XTUNE 1GB DDR2-1066 Dual Channel Memory Kit Review jmke WebNews 0 25th March 2008 10:54
OCZ Unveils High-Speed, PC2-6400 4GB Dual Channel Kits jmke WebNews 0 6th February 2007 19:51
Corsair 2048MB XMS PC3500LL PRO Dual Channel DDR jmke WebNews 0 24th December 2005 00:39
VIA Announces KT880 Dual Channel Chipset for the AMD Athlon XP Processor jmke WebNews 0 12th February 2004 15:39
OCZ EL DDR PC-3700 / 466mhz / Gold Edition / Dual Channel / Revision 2 jmke Articles & Howto's 7 26th December 2003 17:56
OCZ DDR PC-4200 Dual Channel jmke Articles & Howto's 6 28th October 2003 20:47

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


All times are GMT +1. The time now is 22:00.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO