It appears you have not yet registered with our community. To register please click here...

 
Go Back [M] > Hardware Madness > Hardware/Software Problems, Bugs
Cd roms autoplay and autorefresh Cd roms autoplay and autorefresh
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


Cd roms autoplay and autorefresh
Closed Thread
 
Thread Tools
Old 15th April 2003, 11:01   #1
veder
 
Posts: n/a
Cd roms autoplay and autorefresh

ENGLISH VERSION
-----------------------

I had Win XPand had some probs with my dvd (Pioneer) and writer (Teac) in win. Everytime I inserted a disk that normally should autoplay (dvd or install disk), it won't autoplay. My settings were correct.
Because I didn't found any sollution, i did a format and i installed win2k. After a week i have the same prob. No Disc will autoplay. And when i Eject the cd, the name stays. Even when I insert a new disk,
the name of the old one stays . Only when i refresh manually is the old name gone.

searched on the web and found some solutions:


*key "AutoPlay" in HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\Cdrom ---> value 1
----> doesn't work

*NoDriveTypeAutoRun --> value is 0x95 , so that is the standard enabled value

*http://support.microsoft.com/default...;en-us;Q155217
---> all the settings are the same as noted on the support page

Can someone help me or is it a prob with HW


NEDERLANDSE VERSIE
----------------------------

Ik had Win XP SP2 en had probs met mijn dvd rom (pioneer) en cdwriter (teac) in windows.
wanneer ik een dvd (of eender welke cd die moet automatisch gespeeld worden) insteek wordt deze niet automatisch afgespeeld, ookal staat autoplay aan.


Omdat ik geen oplossing vond , gewoon format gedaan en terug win2k op gezet. Maar nu heb ik terug hetzelfde probleem. Niets wilt meer aan autoplay doen. Ook wanneer ik een cd eruithaal, refreshed win de naam niet van de schijf, zelfs wanneer ik een nieuwe insteek blijft de oude naam bestaan. Alleen als ik zelf op refresh klik gaat hem weg

Heb al enkele zaken geprobeerd zoals

*een key dat Autoplay noemt bijmaken in HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\Cdrom
-> deed niets

* NoDriveTypeAutoRun ---> waarde is 95 dus dit is de standaard enable methode

*http://support.microsoft.com/default...;en-us;Q155217
--> settings stonden al het zelfde

weet er iemand een oplossing of kan dit Hardware matig zijn?
 
Old 30th April 2003, 19:14   #2
Madshrimp
 
jmke's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: 7090/Belgium
Posts: 78,700
jmke has disabled reputation
Default

try going in your device manager and deleting the IDE controller that is used for the CDROM

after reboot it will be redetected
__________________
jmke is offline  
Old 1st May 2003, 11:39   #3
veder
 
Posts: n/a
Default

thx

the prob was already solved by booting only with my DVD, then booting only with cd writer.
Then with both, and it worked again
 
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


All times are GMT +1. The time now is 05:19.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO