It appears you have not yet registered with our community. To register please click here...

 
Go Back [M] > Hardware Madness > Air - Water - Peltier - Phase Change - LN2 Cooling Projects
Wc Wc
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


Wc
Closed Thread
 
Thread Tools
Old 24th January 2004, 16:11   #1
Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 923
187(V)URD@ Freshly Registered
Default Wc

Hallo

Wel men exaams gedaan en ik gaan wat aan men pc werken voor een beke over te clocken.

specs :
_________


AMD XP2400+
Epox 8RDA+ rev 1.1
2*256 DDRAM corsair PC3200 XMS (cas 2.5 d8 ik)
80GB WD @8mb
160GB MAxtor @8mb
GF4Ti4200 128mb
Voeding 350W (zat bij aopen H600B)


Nu ik gaan beginne met men northbridge te koelen sinds die pretty hot wordt , kheb hier nog nen fan(12V 1.6W) liggen maar ik zou inet weten hoe ik die aan men voeding moet sluiten.
Ik d8 in parallel met men andere casecooler (heb er 4).
Ook heb ik hier nog een koelvin liggen van 5*5cm maar kzou niet weten waar ik die nog zou moeten opzetten.



Ik zou graag men 4 casefans kunne afschakelen of regelen , iemand die een goede rheobus kent of hoe noemt da .
Ik had gehoord dat je dat zelf kon maken , ik kan solderen schema lezen en aan de componenten is geraken is geen probleem , maar is het de moeite wel ?


Dan over men WC , nog nooit een wc aangesloten maar dat zal wel geen probleem zijn.
Maar ik wel er zelf 1 maken met een cnc machine , als er iemand me kan helpen voor drawing of een plan voor zowel amd en intel sockets dan kan ik er misschien meerdere maken voor een prijsje .
Enneuh wat voor pomp moet dat zijn want ik denk dat ik er nog stuk 2 heb liggen thuis maar das wel voor onze gazon te sproeien .

Radiator zal ook geen probleem zijn , de materialen moeten die ofwel van koper zijn ofwel van aluminium of mag dat beide vermits je waterwetter in je systeem kapt.

laatste vraagje , kan men 350W voeding dit trekken of moet ik een voeding bijkopen?


ik weet het , tzijn veel vragen maar ik ben maar een beginner met wc's en electronica


Alvast merci om te moeite te doen om dit te lezen.
187(V)URD@ is offline  
Old 24th January 2004, 16:26   #2
kipni
 
Posts: n/a
Default

is het een no name voeding?
want indien ja zal uw voeding te licht zijn vermits ge nog gaat overklokken en je dan onstabiliteit wilt vermijden door je vcore te verhogen( slechte zinsconstructie kweet het)

rheobus kunt ge idd zelf maken, maar mijn advies is koop er 1

pompen : eheim (google maar es)

koelvin kunt ge op soutbridge kwijt

door de waterwetter kunt ge allebij de materialen gebruiken (denk ik)
maar ik dacht toch dat koper meer warmte wegvoert? (verbeter mij als ik verkeerd ben)

greetz
 
Old 24th January 2004, 16:37   #3
quarantaine
 
Posts: n/a
Default Re: Wc

Quote:
Originally posted by 187(V)URD@


Nu ik gaan beginne met men northbridge te koelen sinds die pretty hot wordt , kheb hier nog nen fan(12V 1.6W) liggen maar ik zou inet weten hoe ik die aan men voeding moet sluiten.
Ik d8 in parallel met men andere casecooler (heb er 4).
Ook heb ik hier nog een koelvin liggen van 5*5cm maar kzou niet weten waar ik die nog zou moeten opzetten.
geel of rood is 12v en zwart is ground
aan de voeding is geel=12v , rood=5v en zwart = ground
mosfets en southbridge zijn bv plaatsen voor een heatsinkje op te zetten.

(btw mss northbridge wc blok maken?)

Quote:

Dan over men WC , nog nooit een wc aangesloten maar dat zal wel geen probleem zijn.
Maar ik wel er zelf 1 maken met een cnc machine , als er iemand me kan helpen voor drawing of een plan voor zowel amd en intel sockets dan kan ik er misschien meerdere maken voor een prijsje .
Enneuh wat voor pomp moet dat zijn want ik denk dat ik er nog stuk 2 heb liggen thuis maar das wel voor onze gazon te sproeien .

Radiator zal ook geen probleem zijn , de materialen moeten die ofwel van koper zijn ofwel van aluminium of mag dat beide vermits je waterwetter in je systeem kapt.

laatste vraagje , kan men 350W voeding dit trekken of moet ik een voeding bijkopen?

[/b]
je voeding heeft er niks mee te maken met je wc want al de goede pompen zijn op 220V (allez bij ons toch)
radiator moet in het koper zijn (= beter en men moet in my humble opinion geen problemen zoeken die kunnen vermeden worden)
en hier dan enkele links ivm waterblocks en andere nuttige zaken
http://forum.overclocking.be/attachm...tachmentid=132
http://www.dansdata.com/images/coolercomp/holes500.gif
http://www.madshrimps.be/?action=gethowto&howtoID=34
http://forums.procooling.com/vbb/forumdisplay.php?f=37


btw ik denk niet dat men het apprecieert dat je in het nederlands post
 
Old 24th January 2004, 16:41   #4
kipni
 
Posts: n/a
Default

men apprecieert het wel
het is je eigen keuze
maar een post in het engels zal veel meer reply's krijgen

greetz
 
Old 26th January 2004, 16:01   #5
Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 923
187(V)URD@ Freshly Registered
Default

I don't know its worth making one of my own since I saw this one "Cooler WaKü Zub CPU Cuplex AMD" for 38€.

I was wondering should i make somewhat the same like on madshrimps or should i buy a complete watercooling set ?
187(V)URD@ is offline  
Old 26th January 2004, 16:10   #6
quarantaine
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally posted by 187(V)URD@
I don't know its worth making one of my own since I saw this one "Cooler WaKü Zub CPU Cuplex AMD" for 38€.

I was wondering should i make somewhat the same like on madshrimps or should i buy a complete watercooling set ?
als je een beetje wilt oc'en zou ik de moeite niet doen om een waterblock te maken.

maar als je ervaring wilt opdoen en een zeer goed blok wilt zou ik het zelf maken als je de tijd, materiaal en kennis hebt....
 
Old 26th January 2004, 20:26   #7
Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 923
187(V)URD@ Freshly Registered
Default

Ik kan frezen , draaien , boren , tappen en cnc machine besturen.

Maar met water in combinatie met pc ben ik extra voorzichtig en stel ik liever een paar vragen .

Tis voornamelijk om men pc wat stiller te maken.

Nog een vraagje in verband met men casefans , ze werken op 12V en 0.17A , ik zou hier een regelbare weerstand willen tussenplaatsen (4 coolers voor elk 1).

0 - 72 0hm , zou dat volstaan ?.
__________________
AMD Opteron 146@3ghz H2O Storm | DFI NF4 Ultra-D | 2*512MB Gskill LE | X800GTO²@X850XT-PE | 2*250GB Hitachi | Modded Aopen H600B| Seasonic 600W | MX510@450HZ | 19\" TFT BenQ 937s+ |3DMARK2001
AMD XP2400+@2600+ | Epox 8rda+ | 2*256 Twinmos BH5 | Club3D 9600Pro | Maxtor 80GB + 200GB | server + moviestation |
187(V)URD@ is offline  
Old 28th January 2004, 20:12   #8
Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 923
187(V)URD@ Freshly Registered
Default

K my baybus is finished.
I gonna start making a cpu blok for my watercooling.
What do you think of a similar copy of the danger den II ??
Or should i make something with another better design because i gonna make it with a cnc machine so i don't need no handskills
__________________
AMD Opteron 146@3ghz H2O Storm | DFI NF4 Ultra-D | 2*512MB Gskill LE | X800GTO²@X850XT-PE | 2*250GB Hitachi | Modded Aopen H600B| Seasonic 600W | MX510@450HZ | 19\" TFT BenQ 937s+ |3DMARK2001
AMD XP2400+@2600+ | Epox 8rda+ | 2*256 Twinmos BH5 | Club3D 9600Pro | Maxtor 80GB + 200GB | server + moviestation |
187(V)URD@ is offline  
Old 28th January 2004, 20:47   #9
jakkerd
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally posted by 187(V)URD@
K my baybus is finished.
I gonna start making a cpu blok for my watercooling.
What do you think of a similar copy of the danger den II ??
Or should i make something with another better design because i gonna make it with a cnc machine so i don't need no handskills
go better then
 
Old 29th January 2004, 18:36   #10
Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 923
187(V)URD@ Freshly Registered
Default

I placed my homemad baybus in mu friends pc because i get a zalman baybus for free

Today I put a fan on my NB , ordered a pump and some copper for my own made WB.

Gonna try to put my fsb beyond 200mhz with my air cooling .
__________________
AMD Opteron 146@3ghz H2O Storm | DFI NF4 Ultra-D | 2*512MB Gskill LE | X800GTO²@X850XT-PE | 2*250GB Hitachi | Modded Aopen H600B| Seasonic 600W | MX510@450HZ | 19\" TFT BenQ 937s+ |3DMARK2001
AMD XP2400+@2600+ | Epox 8rda+ | 2*256 Twinmos BH5 | Club3D 9600Pro | Maxtor 80GB + 200GB | server + moviestation |
187(V)URD@ is offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


All times are GMT +1. The time now is 23:11.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO