It appears you have not yet registered with our community. To register please click here...

 
Go Back [M] > Hardware Madness > Air - Water - Peltier - Phase Change - LN2 Cooling Projects
Probs met stock koeler AMD Probs met stock koeler AMD
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


Probs met stock koeler AMD
Closed Thread
 
Thread Tools
Old 12th February 2004, 19:02   #1
wutske
 
Posts: n/a
Probs met stock koeler AMD

Ik heb dus een probleempje met de stock koeler van een AMDXP 2500. Ik denk dat er iets is misgelopen met het haakje, want ik krijg de koeler maar met moeite over het ene haakje (de openingen krijg ik net onder de base (niet onder dat extra stuksken metaal), dan krijg ik die ook niet eens evenwijdig met de core (een haakje bevstigd, ander haakje nog los). De koeler druk dan op 1 kan van de cpu, waardoor die langs de andere kant er wordt uigedrukt en er dus slecht inzit. Ik heb hem (met veel kracht al kunnen monteren, maar toen viel mij dat op . De core is niet gecrusht (en ik heb hem al opgestart).

Maar nu, is dit normaal ?

//edit: de eerste foto toen de koeler als die met 1 haakje vasthangt. De CPU zat ook zo toen hij volledig was gemonteerd.


 
Old 12th February 2004, 19:32   #2
[M] Reviewer
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 4,998
piotke Freshly Registered
Default

zet je PC zo NIET op eh, NIET, want hij is kapot.

kan je eens een bovenaanzicht tonen van die koeler half op de socket, met het haakje vastgekoikt ? eerste foto, maar dan van boven, schuinsboven
__________________
.
piotke is offline  
Old 12th February 2004, 19:34   #3
Madshrimp
 
jmke's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: 7090/Belgium
Posts: 78,611
jmke has disabled reputation
Default

op eerste foto zit de clip niet over de socket, je moet een schoevendraaier daarvoor gebruiken
__________________
jmke is offline  
Old 12th February 2004, 19:45   #4
jakkerd
 
Posts: n/a
Default

tis de bedoeling dat het klemt eh
 
Old 12th February 2004, 20:59   #5
Da_BoKa
 
Posts: n/a
Default

ben je zeker dat je hem niet omgedraaid hebt?
 
Old 12th February 2004, 21:21   #6
FreeStyler
 
Posts: n/a
Default

Nee zit goed, en ja die retail AMD koelers zijn straf soms.

En sommige moederborden hebben die plastic clipjes nogal laag geplaatst. Resultaat is dat da er soms moeilijk onder gaat.
 
Old 12th February 2004, 21:34   #7
TeuS
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally posted by FreeStyler
Nee zit goed, en ja die retail AMD koelers zijn straf soms.
idd, men 2500+ koeler spant ook hard.
 
Old 12th February 2004, 23:03   #8
Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 923
187(V)URD@ Freshly Registered
Default

Wel bij me gf staat een amd 64 athlon 3000+ boxed.

Nu temp van de kamer is 18-20°C , in idle is hij 34-38° maar stressed na beetje gamen en folding zelfs 48°C.

Maar als ik stop met gamen gaat hij direct terug naar +/- 39°C.

Is toch normaal hé voor een dagelijkse pc gebruiker.
Hij staat momenteel heel ongemakkelijk in een bureau waar de warmte slecht wegkan en heeft geen enkele casefan.

De voeding geeft ook verschrikkelijk veel warmte af , dit is handig voor in de winter maar voor in de zomer ....

Tegen de zomer zal ik er maar een casecooler insteken want die mensen geven daar niet zo om als wij , begrijp je
__________________
AMD Opteron 146@3ghz H2O Storm | DFI NF4 Ultra-D | 2*512MB Gskill LE | X800GTO²@X850XT-PE | 2*250GB Hitachi | Modded Aopen H600B| Seasonic 600W | MX510@450HZ | 19\" TFT BenQ 937s+ |3DMARK2001
AMD XP2400+@2600+ | Epox 8rda+ | 2*256 Twinmos BH5 | Club3D 9600Pro | Maxtor 80GB + 200GB | server + moviestation |
187(V)URD@ is offline  
Old 13th February 2004, 09:50   #9
FreeStyler
 
Posts: n/a
Default

Da is tegenwoordig toch aan te raden.
Die broeikasten da ze zoveel gebruiken (zeker van die el cheapo kastjes) is echt nie goed voor den hardware.
 
Old 14th February 2004, 15:29   #10
ModdiN MansoN
 
Posts: n/a
Default

ik zou begin nen met de cpu volledig in de socket te duwen, op pic1 zijn nog duidelijk pinnekes te zien
 
Closed Thread


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AMD Launches 45nm Triple Core Phenom II with DDR3 support jmke WebNews 0 9th February 2009 09:26
AMD Announces Widespread Availability and Broad Global OEM Support for New Quad-Core jmke WebNews 0 13th November 2008 16:17
AMD GAME! Enables Console-like Simplicity for Mainstream PCs jmke WebNews 9 19th May 2008 20:51
AMD Introduces ‘AMD Business Class’, Designed With Business in Mind jmke WebNews 0 28th April 2008 09:33
AMD Launches World’s First x86 Triple-Core Processors jmke WebNews 0 27th March 2008 15:16
AMD stock to rocket (By laying people off) jmke WebNews 0 25th March 2008 16:14
AMD having trouble with 65nm stock voltage speed jmke WebNews 1 26th August 2006 16:41
AMD Athlon X2 Stock CPU Cooler jmke WebNews 3 12th January 2006 20:57
AMD Introduces Line of Low-Power, High-Performance AMD Geode Embedded x86 Processors Sidney WebNews 0 24th May 2004 06:10
tk amd 2400+ systeem met gratis 15" scherm maro For Sale 0 9th October 2003 18:58

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


All times are GMT +1. The time now is 21:37.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO