It appears you have not yet registered with our community. To register please click here...

 
Go Back [M] > Hardware Madness > Hardware/Software Problems, Bugs
divx'en haperen divx'en haperen
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


divx'en haperen
Closed Thread
 
Thread Tools
Old 11th December 2002, 16:26   #1
Vicelord-
 
Posts: n/a
Default divx'en haperen

sinds ik geformatteerd heb haperen alle divxen als ik ze speel, speel ik ze nu van de HD of van de cd-rom, ze haperen. Wat bedoel ik met haperen? De film speelt en soms gaat het beeld een seconde heel snel vooruit en speelt dan weer normaal. Het geluid verspringt dan ook vooruit wat dus onaangenaam is om te bekijken. Aan wat kan dit liggen, sommige zeiden door nimo codec pack,maar het maakt geen verschil uit. Het ligt ook niet aan welke programma ik gebruik om ze te bekijken, ik heb als BestPlayer geprobeerd , PowerDvD, Windows media speler zelf, Vidomi player, etc.. telkens hetzelfde resultaat, enig commentaar?
 
Old 11th December 2002, 16:56   #2
Madshrimp
 
jmke's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: 7090/Belgium
Posts: 79,010
jmke has disabled reputation
Default

Quote:
Originally posted by runob
Omdat mensen nogal dikwijls problemen hebben met codecs heb ik hier effie een overzicht gegeven van wat je moet doen.

Stap1: uninstall alle onnodige codecs

Stap2: installeer volgende zaken: >> Alles wat je nodig hebt voor qualtity DivX'en (slechte rips met SMR en andere exotische **** vallen daar dus niet onder omdat dit nu eenmaal geen kwaliteit is)

http://doom9.org/Soft21/Codecs/divx_311alpha.exe>> Divx3.11 codec
http://doom9.org/Soft21/Codecs/DivXAF.0_4.zip>> Divx antifreeze (zorgt ervoor dat film bij shitframe niet blijft hangen)
http://doom9.org/Soft21/Filters/audiofilters.zip>> AC3 Codec
http://roeder.goe.net/~koepi/xvid.shtml>> XviD codec (Latest binary)
http://sourceforge.net/projects/ffdshow>> ffdshow voor playback van XviD, Divx 4/5 (zonder freaky bijwerkingen op u DivX3.11 materiaal) (recentste ffdshow-alfa nemen)

Als laatste codec is er nog OGG, hiermee werd in het verleden ook soms geŽncode, maar wordt vandaag de dag niet meer gebruikt bij divxencodings (kan in de toekomst wel terug veranderen). OGG is vrij instabiel doordat het niet gebruik maakt van de normale avi container maar van zijn eigen ogg media container, maar omwille van het gebruiksgemak werden de .ogg files gerenamed naar .avi. (op die manier had ik het toch alleszins begrepen). Indien je toch nog enkele videofiles hebt liggen met ogg moet je deze codec installeren maar het is afgeraden om deze te installeren tenzij je het echt nodig hebt: http://tobias.everwicked.com/oggds.htm

Voor u ffdshow moet je wel nog effie de settings goed zetten:
- postprocessing aanzetten en op maximum zetten
- bij u codecs use xvid aanzetten achter de xvid codec (deze setting is nog niet 100% onbetwist aangezien ffdshow soms een betere decoderfilter is. dus als bv je overlay niet wil initialiseren moet je eens proberen dit aan/af te zetten als eht over een xvid film gaat)

Wat te doen als een file nog steeds niet wil afspelen?
- Is de file wel volledig? Files van 400Mb zijn dit meestal niet wanneer het over films gaat ..., ja kan proberen de file te herstellen met dit programma: http://www.divx-digest.com/software/divfix.html
- Is het wel een avi file? (is het geen ogg?)
- Check de gebruikte codec (video en audio) met dit programma (FourCC, code van 4 letters): http://www.divx-digest.com/software/...gs_editor.html

En als laatste:
- nooit mediaplayer gebruiken voor divx films. Gebruik in plaats daarvan een deftige divxplayer zoals bv bsplay of microdvd
- installeer geen divx5 tenzij je daar absoluut wilt mee encoden (maar daarvoor kan je net zo goed XviD gebruiken)
- installeer geen nimo codec pack of ACE dat installeert te veel onnodige **** mee
- films speel je best af van harde schijf. Van CD-rom kan schokken veroorzaken (vooral bij tragere systemen) en maakt meestal meer lawaai.
__________________
jmke is offline  
Old 11th December 2002, 16:57   #3
ModdiN MansoN
 
Posts: n/a
Default

installed the ViA/Intel chipset update?

ViA update

Intel update
 
Old 11th December 2002, 17:48   #4
Vicelord-
 
Posts: n/a
Default

hmz merci gasted drekt s proberen
 
Old 12th December 2002, 18:45   #5
Vicelord-
 
Posts: n/a
Default

jmke die doom 9 links in uw post werken niet meer
 
Old 12th December 2002, 18:46   #6
Madshrimp
 
jmke's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: 7090/Belgium
Posts: 79,010
jmke has disabled reputation
Default

jawel hoor
maar ze hebben anti leech script running
eens op die Doom9 site bij downloads zien
!
__________________
jmke is offline  
Old 12th December 2002, 18:51   #7
DJ-EviL
 
Posts: n/a
Default

hmm haperDE hier ook
tot ik als laatste probeerde met
Realplayer ONE
nu werkt dat perfect
 
Old 12th December 2002, 18:58   #8
Vicelord-
 
Posts: n/a
Default

buh, ik heb alles gedaan wat er stond op die post en het is nog erger mijn geluid hapert aan alle kanten, zelfs winamp. En het beeld hapert nu meer dan anders. Ik ga s deftige format doen (weeral)
 
Old 12th December 2002, 20:02   #9
DJ-EviL
 
Posts: n/a
Default

ik zweer u probeer dit
!!! ==>
http://get.real.com/RNL1/212.19.198....ayerV2GOLD.exe

realplayer ONE

als het werkt zegget me en me
 
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


All times are GMT +1. The time now is 23:12.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO