It appears you have not yet registered with our community. To register please click here...

 
Go Back [M] > Madshrimps > Articles & Howto's
Jetway X1950 Pro GDDR4 vs X1950 Pro GDDR3 Review Jetway X1950 Pro GDDR4 vs X1950 Pro GDDR3 Review
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


Jetway X1950 Pro GDDR4 vs X1950 Pro GDDR3 Review
Reply
 
Thread Tools
Old 3rd June 2007, 21:06   #1
Madshrimp
 
jmke's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: 7090/Belgium
Posts: 78,700
jmke has disabled reputation
Default Jetway X1950 Pro GDDR4 vs X1950 Pro GDDR3 Review

Jetway has gone through the trouble to deviate from the ATI reference design and come up with a X1950 Pro video card packed with 512Mb GDDR4 memory chips. We compare its performance to the vanilla X1950 Pro with GDDR3 to see if there are any improvements performance wise.

http://www.madshrimps.be/gotoartik.php?articID=572
__________________
jmke is offline   Reply With Quote
Old 4th June 2007, 10:27   #2
[M] Reviewer/HWBot *****
 
Join Date: May 2002
Posts: 3,344
RichBa5tard Freshly Registered
Default

Sad thing that the GDDR4 doesn't overclock... it might have been interesting if it was.
__________________
HTPC (mac osx): Mac Mini | Core Duo 1.6Ghz | 2GB DDR2 | 26\" TFT
Development (mac osx): Macbook | Core 2 2.0Ghz | 4GB DDR2 | 250GB HD
Games (win xp): E2160 @ 2.4Ghz | HD3850 OC | Asrock 4coredual-vsta | 2GB DDR2
RichBa5tard is offline   Reply With Quote
Old 4th June 2007, 10:31   #3
Madshrimp
 
jmke's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: 7090/Belgium
Posts: 78,700
jmke has disabled reputation
Default

pre-production sample might have something to do with that
__________________
jmke is offline   Reply With Quote
Old 4th June 2007, 21:27   #4
[M] Reviewer
 
Join Date: Nov 2004
Location: Waregem
Posts: 6,465
Massman Freshly Registered
Default

Have you tested overclocking with other tools than AtiTool? Maybe it had compability issues
Massman is offline   Reply With Quote
Old 4th June 2007, 22:13   #5
Madshrimp
 
jmke's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: 7090/Belgium
Posts: 78,700
jmke has disabled reputation
Default

X1950 Pro doesn't play with many other tools it seems ATI Tray Tools same results, didn't try powerstrip
__________________
jmke is offline   Reply With Quote
Old 6th June 2007, 21:46   #6
[M] Reviewer
 
geoffrey's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 4,120
geoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registered
Default

Winclck?
geoffrey is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HIS Radeon X1950 Pro IceQ3 512Mb AGP Video Card Review jmke Articles & Howto's 6 13th August 2007 15:22
Sapphire x1950 PRO Ultimate Edition Review jmke WebNews 0 25th July 2007 11:12
[M] Jetway Radeon X1950 Pro GDDR4 vs X1950 Pro GDDR3 Review jmke WebNews 0 3rd June 2007 21:06
[M] HIS Radeon X1950 Pro IceQ3 512Mb AGP Video Card Review jmke WebNews 0 28th March 2007 09:57
3-Way Radeon X1950 Pro Round Up - MSI, Gigabyte and Sapphire jmke WebNews 0 27th March 2007 19:10
Sapphire Announces Radeon X1950 Pro AGP jmke WebNews 0 1st December 2006 15:31
HIS X1950 Pro IceQ 3 Turbo Dual DVI 256MB GDDR3 PCI Express Video Card jmke WebNews 0 30th November 2006 07:43
HIS IceQ3 Radeon X1950 Pro jmke WebNews 0 2nd November 2006 11:11
PowerColor Introduces X1950 PRO equipped with ARCTIC COOLING jmke WebNews 1 17th October 2006 12:07

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


All times are GMT +1. The time now is 13:28.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO