It appears you have not yet registered with our community. To register please click here...

 
Go Back [M] > [M] Overclocking Team > General OC-Team Forum
HWBot chitchat: OCTB to the TOP HWBot chitchat: OCTB to the TOP
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


HWBot chitchat: OCTB to the TOP
Reply
 
Thread Tools
Old 3rd February 2009, 09:52   #402
[M] Reviewer
 
Join Date: Nov 2004
Location: Waregem
Posts: 6,465
Massman Freshly Registered
Default

0725, best there is afaik (though an unofficial bios)
__________________
Massman is offline   Reply With Quote
Old 3rd February 2009, 10:44   #403
[M] Reviewer
 
thorgal's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,887
thorgal Freshly Registered
Default

Quote:
Originally Posted by Massman View Post
0725, best there is afaik (though an unofficial bios)
Last Q: VTT for E8500 @ 500FSB ? Did you have to use GTL-ref ? Any other tweaks ?
__________________



thorgal is offline   Reply With Quote
Old 3rd February 2009, 11:13   #404
[M] Reviewer
 
Join Date: Nov 2004
Location: Waregem
Posts: 6,465
Massman Freshly Registered
Default

500FSB was completely untweaked: I just set the lowest voltages and boot 500x8 (vcore was raised though)
__________________
Massman is offline   Reply With Quote
Old 3rd February 2009, 13:01   #405
[M] Reviewer
 
thorgal's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,887
thorgal Freshly Registered
Default

Quote:
Originally Posted by Massman View Post
500FSB was completely untweaked: I just set the lowest voltages and boot 500x8 (vcore was raised though)
Oh well, CPU can be RMA'd so it seems so no harm done.
__________________



thorgal is offline   Reply With Quote
Old 3rd February 2009, 22:27   #406
[M] Reviewer
 
thorgal's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,887
thorgal Freshly Registered
Default

Quote:
Originally Posted by Massman View Post
500FSB was completely untweaked: I just set the lowest voltages and boot 500x8 (vcore was raised though)
I'm totally baffled honestly. I can make 4Ghz with 400x10, 1.375V (not very good, but at least I made it ). ANything over 425FSB is a "C1" though, and I honestly don't know how to fix that.

Only 1 question : is this the board or the CPU ? What do you think ? I can RMA the cpu, but not much use if it's the board. Another question : could it be the ram ? Which ram did you use (currently on Corsair dominator) ?
__________________




Last edited by thorgal : 3rd February 2009 at 22:32.
thorgal is offline   Reply With Quote
Old 3rd February 2009, 22:33   #407
[M] Reviewer
 
geoffrey's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 4,120
geoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registered
Default

I honestly wouldn't RMA a cpu if it wouldn't hit the overclock you'd hoped for.
__________________

geoffrey is offline   Reply With Quote
Old 3rd February 2009, 22:37   #408
[M] Reviewer
 
thorgal's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,887
thorgal Freshly Registered
Default

Quote:
Originally Posted by geoffrey View Post
I honestly wouldn't RMA a cpu if it wouldn't hit the overclock you'd hoped for.
The cpu is eligible for RMA, as it is defective (the stuck sensor bug is a known issue for Intel, they'll replace it for sure).

But to answer your statement : why should I keep it when I can't OC it ? So what should I use it for : heating the room ? I bought it specifically to OC, so if it doesn't meet it's requirements, it has to go.
__________________



thorgal is offline   Reply With Quote
Old 3rd February 2009, 22:52   #409
[M] Reviewer
 
Join Date: Nov 2004
Location: Waregem
Posts: 6,465
Massman Freshly Registered
Default

Quote:
Originally Posted by thorgal View Post
I'm totally baffled honestly. I can make 4Ghz with 400x10, 1.375V (not very good, but at least I made it ). ANything over 425FSB is a "C1" though, and I honestly don't know how to fix that.

Only 1 question : is this the board or the CPU ? What do you think ? I can RMA the cpu, but not much use if it's the board. Another question : could it be the ram ? Which ram did you use (currently on Corsair dominator) ?
From the looks of it, it seems that you either have the worst dfi P45 or the worst E8600. 4G with 1.375v is really weak, so I'm leaning towards the E8600 being crap, although I can't figure out why that would affect the FSB ocability so badly.
__________________
Massman is offline   Reply With Quote
Old 5th February 2009, 20:03   #410
[M] Reviewer
 
leeghoofd's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 3,151
leeghoofd Fully Registeredleeghoofd Fully Registeredleeghoofd Fully Registeredleeghoofd Fully Registeredleeghoofd Fully Registeredleeghoofd Fully Registeredleeghoofd Fully Registeredleeghoofd Fully Registered
Default

ow man that 's a sucky E8600... mine did 4.5Ghz 1.36 stable 24/7 and even benched under water at 5Ghz ( only superpi 1mb and AM3 )

The voltage requirement for 3.8ghz is not a good sign at all mate, you got another s775 board to test it on ? otherwise you can get my UD3P with DDR3if you want (if I can get an X58 next week) : though that board is really a challenge to get going unlike it's DDR2 brother that just flies out of the box
leeghoofd is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Massman bursts into World's TOP 10 Overclockers List at HWbot jmke WebNews 2 16th March 2010 18:12
HWBOT Country Competition - 7 weeks, 7 stages, 7 prizes, 150 competing countries Massman General OC-Team Forum 40 5th November 2009 09:29
HWBOT Announces Country Cup 2009 - All Belgian OCers Report in! jmke WebNews 0 30th October 2009 15:25
Massman hits TOP 50 of HWbot jmke General OC-Team Forum 11 10th March 2009 00:44
ASUS EN9800GTX TOP Graphics Card jmke WebNews 0 27th July 2008 14:26
The TOP 10 of TOP 10 Lists ~ A Digg List Experiment jmke WebNews 0 9th August 2007 11:15
ASUS EN7600GS TOP Silent Incorporates ReverseCool Technology Fan-less Design jmke WebNews 0 23rd June 2006 10:37
The Fast and The Quiet: ASUS 7800GT Top Silent /2HDTV jmke WebNews 0 22nd May 2006 17:42
hwbot, 18 months later RichBa5tard General OC-Team Forum 23 10th January 2006 07:50

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


All times are GMT +1. The time now is 10:23.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO