It appears you have not yet registered with our community. To register please click here...

 
Go Back [M] > [M] Overclocking Team > General OC-Team Forum
hwbot: amd competition hwbot: amd competition
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


hwbot: amd competition
Closed Thread
 
Thread Tools
Old 11th June 2011, 00:28   #11
[M] Reviewer
 
geoffrey's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 4,120
geoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registered
Default

nope, none of them are booting, the Pentiums are no problem however. The nf7 board is being a pain in the ***... or maybe broken too I dunno, memory errors all over the place even at 133MHz. All was going good, from one boot to another, just hopeless. Going to t(/f)ry one of stock bios, lucky me I keep most of my files stored somewhere local, they're pretty hard to find these days

edit: if you want you may always pick up the K6 cpu and try it yourself. It's stock 500MHz, does(/did) 600MHz no problem.
__________________

geoffrey is offline  
Old 11th June 2011, 10:37   #12
[M] Reviewer
 
Join Date: Nov 2004
Location: Waregem
Posts: 6,465
Massman Freshly Registered
Default

I think I have a K6/2 that did 600+, but need to check if it's still alive

http://hwbot.org/submission/622500_m..._45sec_990m s
__________________
Massman is offline  
Old 11th June 2011, 10:41   #13
[M] Reviewer
 
geoffrey's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 4,120
geoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registered
Default

could it be that it the K6-II/500 I have, is in fact yours? Sorry MIA
__________________

geoffrey is offline  
Old 11th June 2011, 11:26   #14
[M] Reviewer
 
Join Date: Nov 2004
Location: Waregem
Posts: 6,465
Massman Freshly Registered
Default

Ehr, possible I guess. I'll check the attic
__________________
Massman is offline  
Old 11th June 2011, 15:49   #15
[M] Reviewer
 
geoffrey's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 4,120
geoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registered
Default

submitted 3700 score for K7, 6th spot, overall we're 3rd now :|
__________________

geoffrey is offline  
Old 11th June 2011, 20:44   #16
[M] Reviewer
 
Gamer's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 4,587
Gamer Freshly Registered
Default

Non working motherboard with 30+ Durons = fail.
Who is willing to test these ?

AMD K6-2 somewhere, but can't seem to find it
__________________
Gamer is offline  
Old 11th June 2011, 21:12   #17
[M] Reviewer
 
geoffrey's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 4,120
geoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registered
Default

what do you mean with test? see if the cpu still works? you can try the current K7 board I have here but be quick I'll be building it inside a case somewhere next week.

@jerre
some tips: don't spend time overclocking the gpu, it won't do much certainly when using the K6 setup. No way to select a higher multiplier on that board? Can you get x5? I guess the best thing to do is focus on highest cpu clock, 2nd best thing is get a decent FSB frequency. If your bios doesn't allow for altering much memory settings maybe you can try wcpredit or something

regarding your K7 setup, I have the A7V8X-X which should be practically the some board as yours, but slower (Via chipset), does it also come with a 'extra volts' jumper near the cpu socket, at the top of the board? Maybe it is? I also have few unlocked cpu's, should work out quite well with your nf board, you won't reach first place but, who knows maybe close
__________________


Last edited by geoffrey : 11th June 2011 at 21:18.
geoffrey is offline  
Old 11th June 2011, 22:09   #18
Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Oost-vlaanderen/Dendermonde
Posts: 77
Jerre Freshly Registered
Default

i tweaked memory and cache settings: 8 marks more. @2.7Vcore i can post @504 mhz - 4.5x 112fsb - but winxp fails. I can also post 5x 100 fsb.No go fsb 124.

i can increase vcore, cpu remains cool with 2 fans.
Jerre is offline  
Old 11th June 2011, 22:12   #19
Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Oost-vlaanderen/Dendermonde
Posts: 77
Jerre Freshly Registered
Default

Quote:
Originally Posted by geoffrey View Post
what do you mean with test? see if the cpu still works? you can try the current K7 board I have here but be quick I'll be building it inside a case somewhere next week.

@jerre
some tips: don't spend time overclocking the gpu, it won't do much certainly when using the K6 setup. No way to select a higher multiplier on that board? Can you get x5? I guess the best thing to do is focus on highest cpu clock, 2nd best thing is get a decent FSB frequency. If your bios doesn't allow for altering much memory settings maybe you can try wcpredit or something

regarding your K7 setup, I have the A7V8X-X which should be practically the some board as yours, but slower (Via chipset), does it also come with a 'extra volts' jumper near the cpu socket, at the top of the board? Maybe it is? I also have few unlocked cpu's, should work out quite well with your nf board, you won't reach first place but, who knows maybe close
I've read that the NF2 Chipset doesn't like unlocked CPU's. I have unlocked a Athlon +1800 but haven't tested it. It doesn't work: made all the bridges, only that works is the vcore-bridge. Multiplier crashes after only the slightest change (11.5x => 12x = no post.). FSB: from 133 to 141: unstable.

Last edited by Jerre : 12th June 2011 at 09:41.
Jerre is offline  
Old 12th June 2011, 10:49   #20
[M] Reviewer
 
geoffrey's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 4,120
geoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registered
Default

Quote:
Originally Posted by Jerre View Post
i tweaked memory and cache settings: 8 marks more. @2.7Vcore i can post @504 mhz - 4.5x 112fsb - but winxp fails. I can also post 5x 100 fsb.No go fsb 124.

i can increase vcore, cpu remains cool with 2 fans.
You can try some higher Vcore setting but I don't think it will change much. On K6 the chipset of the board can also have a measurable impact on system performance, Ali chipset is one of the most performant even without tweaking. Cache, you'r good with 1mb, many board only have 512mb. You're correct with the PCI/AGP lock, that's why most boards/setups have a problem running at over 112MHz, at 124MHz you'd probable risk data corruption but hey no problem if that is a benchmarking operating system. Only few boards have the 133/33 lock, not more than 5 boards, and from those who have such board the 133MHz option is non-bootable (as it is with me )

Quote:
Originally Posted by Jerre View Post
I've read that the NF2 Chipset doesn't like unlocked CPU's. I have unlocked a Athlon +1800 but haven't tested it. It doesn't work: made all the bridges, only that works is the vcore-bridge. Multiplier crashes after only the slightest change (11.5x => 12x = no post.). FSB: from 133 to 141: unstable.
I don't know if they really dislike unlocked cpu's, haven't really heard of that, but what I do know is that most WR's are made with unlocked cpu's so I don't think they're really a pain in the *** for your mobo 10x220 gives you 2200MHz, yes try the unlocked maybe you'll get 2300~2500MHz out of it. If your board stops at 220MHz you don't really have other options unless you voltmod it
__________________

geoffrey is offline  
Closed Thread


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HWBOT Releases First In-house Benchmark: HWBOT Unigine Heaven Benchmark Massman WebNews 0 22nd August 2010 18:21
[M] Madshrimps Reviewer Leeghoofd wins 3DMark01 IGP Competition at HWbot Massman WebNews 9 5th May 2010 12:22
Monthly HWBOT Overclocking Competition Breaks S754 World Record Massman WebNews 0 8th March 2010 10:15
HWbot revises website, 3.0 introduces more competition, new benches and more! jmke WebNews 0 31st December 2009 11:48
HWBOT Country Competition - 7 weeks, 7 stages, 7 prizes, 150 competing countries Massman General OC-Team Forum 40 5th November 2009 10:29
Hwbot drops support for F1OC Competition jmke WebNews 0 8th October 2009 09:02
HWBOT Introduces Competition Engine jmke WebNews 2 11th September 2009 17:13
[mbot] / [hwbot] launches hwbot.org RichBa5tard General OC-Team Forum 10 15th August 2007 23:57
HWbot.org - benchmark competition site - cause for many sleepless nights jmke WebNews 2 19th January 2007 16:41

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


All times are GMT +1. The time now is 11:07.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO