It appears you have not yet registered with our community. To register please click here...

 
Go Back [M] > [M] Overclocking Team > General OC-Team Forum
Clocks, Cache of Cores? Clocks, Cache of Cores?
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


Clocks, Cache of Cores?
Closed Thread
 
Thread Tools
Old 7th July 2008, 08:54   #11
OCTB Crew
 
blind_ripper's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,338
blind_ripper Freshly Registered
Default

4870 of 4850 kopen 212€ of 139€ bij alternate.de .
that should work out ure bottleneck and its a bang for the bucks
__________________
blind_ripper is offline  
Old 7th July 2008, 19:46   #12
PowerToTheUsers
 
Posts: n/a
Default

Tweede test: een GeForce 7900GS (512MB RAM), OCed naar 550-900
Benchmarkresults:.....3DMark01...3DMark03.....3DMark05...3DMark06......AquaMark3
E4700 @ 2.6GHz:.........31808.......20744...........9773.........5359............98274
E4700 @ 3.5GHz:.........37078.......21935..........10061........5567...........114792
Xeon 3060 @ 2.6GHz:...39131.......22228...........9898.........5398...........112128
Xeon 3060 @ 3.0GHz:...42159.......22885..........10045........5492...........124441
Q6600 @ 2.6GHz:.........39692.......22354...........9916.........5724...........115308
Q6600 @ 2.8GHz:.........41431.......22725..........10004........5770...........121846

Conclusie:
Voor 3DMark01 en 3DMark03 maakt de cache (op 2.6GHz) blijkbaar toch een mooi verschil, dat zelfs met een vele hogere clocksnelheid niet bijgehaald kan worden. Extra cores brengen niet zoveel bij, en beperken eerder de overclock...
In 3DMark05 maken extra cores wel een verschil, maar door een hogere clockspeed haal je dat wel in, zelfs met minder cache.
In 3DMark06 haal je zeker voordeel uit meer cores, al wordt de videokaart hier toch al stilaan de bottleneck.
In AquaMark3 zie je het effect van extra cache. Extra cores brengen niet zoveel bij, en beperken in dit geval de overclock van een dualcore met 4MB cache.

So... iemand al een een Penryn op deze Asrock 4CoreDual-sata2 gezien? Ondanks de maximale officiele FSB van 266MHz kan dat wel interessant worden met een QX9650: lagere FSB x hogere multiplier + extra cache = Maar na één kapotte QX9650 voel ik niet zoveel om nog eens proefkonijn te spelen :$
 
Old 7th July 2008, 20:42   #13
Madshrimp
 
jmke's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: 7090/Belgium
Posts: 78,716
jmke has disabled reputation
Default

now we're talking!
je ziet ook direct waar ge GPU limited zit, maar toch al stuk minder dan met die Radeon

verschil in 3D05 is door de cache.. niet de multi-core-heid
__________________
jmke is offline  
Old 7th July 2008, 21:03   #14
[M] Reviewer
 
Join Date: Nov 2004
Location: Waregem
Posts: 6,465
Massman Freshly Registered
Default

Die Asrock bordjes ondersteunen geen penryn, ze blijven steken in de laagste multiplier. Moet nog altijd es checken of het al dan niet lukt met een E7x00 cpu
__________________
Massman is offline  
Old 7th July 2008, 21:27   #15
PowerToTheUsers
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by Massman View Post
Die Asrock bordjes ondersteunen geen penryn, ze blijven steken in de laagste multiplier. Moet nog altijd es checken of het al dan niet lukt met een E7x00 cpu
Maar mijn QX9650 heeft een unlockte multiplier, dus kan ik die netjes omhoog gooien? En een E7x00 heeft ook maar 3MB cache, en zal dus slechter doen dan een cpu met 4MB?
 
Old 7th July 2008, 21:42   #16
Madshrimp
 
jmke's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: 7090/Belgium
Posts: 78,716
jmke has disabled reputation
Default

2Mb<>4Mb zeer goed merkbaar
2Mb<>3Mb minder merkbaar

__________________
jmke is offline  
Old 7th July 2008, 22:06   #17
OCTB Crew
 
blind_ripper's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,338
blind_ripper Freshly Registered
Default

powertotheusers if u need a other QX9650 ES C0 here from 510€ to 600€
__________________
blind_ripper is offline  
Old 7th July 2008, 23:00   #18
PowerToTheUsers
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by blind_ripper View Post
powertotheusers if u need a other QX9650 ES C0 here from 510€ to 600€
Ik heb mijn beide QX9650 (ene een C0 ES, andere retail C0) minder betaald
 
Old 8th July 2008, 07:56   #19
OCTB Crew
 
blind_ripper's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,338
blind_ripper Freshly Registered
Default

hhhhmmm leuk en via wie van waar dan wel ? ik gebruik de fransen die ik ken .
powertotheusers is een nacht braaker
__________________
blind_ripper is offline  
Old 8th July 2008, 16:55   #20
[M] Reviewer
 
Join Date: Nov 2004
Location: Waregem
Posts: 6,465
Massman Freshly Registered
Default

Quote:
Originally Posted by PowerToTheUsers View Post
Maar mijn QX9650 heeft een unlockte multiplier, dus kan ik die netjes omhoog gooien? En een E7x00 heeft ook maar 3MB cache, en zal dus slechter doen dan een cpu met 4MB?
Probleem is dat die QX9650 een stock FSB heeft van 333MHz, waardoor het bordje de multiplier terugschakelt naar 6. Afaik kan je de MP zelfs niet aanpassen.
__________________
Massman is offline  
Closed Thread


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AMD Phenom II X4 960T hidden cores can be unlocked jmke WebNews 0 16th April 2010 19:54
AMD denies locking down cores jmke WebNews 0 13th June 2009 11:09
Intel first Larrabee will have 48 cores jmke WebNews 0 23rd October 2008 17:25
Intel Server QuadCore CPU "Harpertown" has 12 MB cache, FSB 1333 jmke WebNews 0 18th June 2007 09:51
Most efficient L2 cache usage: Intel shared or AMD dedicated? jmke WebNews 0 23rd October 2006 13:04
How Much Cash for that Cache? AMD do not want you to have 1Mb cache jmke WebNews 12 17th June 2006 16:05
Samsung's HDDs with Flash Cache to Emerge Along with Windows Vista jmke WebNews 0 18th May 2006 16:05
Intel Preps 3.50GHz Server Chips with 8MB Cache jmke WebNews 0 14th January 2005 09:58
Intel Itanium 2 to Get Additional Clock-Speed, Cache jmke WebNews 0 25th May 2004 15:21
Intel Heads Towards 4MB Cache in Desktop Processors jmke WebNews 0 17th March 2004 08:36

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


All times are GMT +1. The time now is 07:13.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO