It appears you have not yet registered with our community. To register please click here...

 
Go Back [M] > For Sale - LAN Parties - Other > Mad Bargains > For Sale
Zeer krachtige AMD setup theoretische 3400+ ! Zeer krachtige AMD setup theoretische 3400+ !
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


Zeer krachtige AMD setup theoretische 3400+ !
Closed Thread
 
Thread Tools
Old 10th January 2004, 10:27   #1
[M] Reviewer
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 4,998
piotke Freshly Registered
Default Zeer krachtige AMD setup theoretische 3400+ !

Hoi,

ik ben van plan om eens een ahlon 64 te kopen, en daarom gaat mijn huidige AMD setup weg.

Nu, welke onderdelen zijn het.

* Moederbord:

Abit NF7-s, doet met passieve northbridge koeler van zalman 223 fsb. Destijds aangekocht bij tones, nog enkele maanden garantie (tot april denk ik). Ik he bde ludere northbridge koeler vervangen door een zalman heatsinkje, maar ik heb de originele nog voor garantie enzo.
Geen mods op dit moederbord uitgevoerd, talking about voltmods Geflashed naar bios 19 denk ik, dewelke bij mij de beste performance gad;kan indien gewenst naar een andere geflashed worden.
Alles zit er nog bij, alle brackets/convertors/cd's/...

* CPU

Amd Athlon XP 1800+ JIUHB, DLT3C 0322 MPWM
Zeer goed cpu'je, doet luchtgekoeld 2450 Mhz op 1.85 à 1.88 Vcore reeël. Zeer goed dus.
Wat doet deze cpu nog:
2000 Mhz: 1.5 Vcore
2100 Mhz: 1.55 Vcore
2200 Mhz: 1.62 Vcore
2300 Mhz: 1.73 Vcore

Deze heeft hier kwasie constant op 2.2 of 2.3 Ghz gedraaid, en met een fsb van 220 (wat hem dus op 2.2 Ghz al veel sneller maakt dan 3200+).
Ik denk dat de core in perfecte staat is, maar daar durf ik u geen garantie op geven, misschien is er een klein hoekje af. Maarwerkt uiteraard perfecto. Komt uit een tray, dus garantie zal moeilijker zijn.

* RAM

2*256 Mb pc3200 TwinMos. Deze ram heeft de '50B' chips, en performeren zeer goed. Doet 223 Mhz (kan meer) op een bovenstaand moederbord. Timings waren cas 2 2-4-11. (Kunnen nog iets strakker, maar dit performeerd zeer goed.)
Ook nog garantie tot april ofzo.

Deze onderdelen werken perfect, en ik heb ze afgelopen week nog gebruikt om een review te maken. (let op, niet alle tests, zijn met deze ram gemaakt).

http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&articID=133

Nu de prijzen.

Abit nf7-s => 95 € is een doenbare prijs, zalman passieve northbridge koeler zit erbij.
nieuwprijs in belgie: 115 à 120 €

1800+ => 70 €
Overclocked zeer goed, zo'n core is moeilijker te vinden nu. deze presteerd zeer goed op laag voltage.

ram ==> 90 €
Nieuwprijs van twinmos is lager ja, maar je krijgt nu gegarandeerd 50D chips, dewelke zeer slecht performeren.

Zoels je gezien hebt, geen cpu koeler; Ik kan er misschien wel iets simpels bij doen ,dat die pc koel kan houden op 2.2 GHz en redeliijk stil.

het totaal pakket zou 250 € ongeveer moeten opbrengen. Maar ik benadruk nogmaals. deze configuratie overtreft een P4 met een fsb van 250 op 3250 Mhz. Zelf getest.
piotke is offline  
Old 10th January 2004, 10:36   #2
quarantaine
 
Posts: n/a
Default

ruil je je ram met 2*256mb pc3500 mushkin lvl2? (met opleg van jouw kant natuurlijk)
deze werkt niet goed in mijn nf7-s (ik had beter een paar threads gelezen voor ik hem kocht )

of mss mushkin + hoeveel opleg van mijn kant voor alle onderdelen? (nog niet zeker van dit)
 
Old 10th January 2004, 10:41   #3
[M] Reviewer
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 4,998
piotke Freshly Registered
Default

nopez, ik heb al BH5 stikjes liggen.

momenteel ee nbod van 130 € op cpu en ram
__________________
.
piotke is offline  
Old 10th January 2004, 10:46   #4
Madshrimp
 
jmke's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: 7090/Belgium
Posts: 78,689
jmke has disabled reputation
Default

wat nogal laag is in my humble opinion.
__________________
jmke is offline  
Old 10th January 2004, 10:49   #5
[M] Reviewer
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 4,998
piotke Freshly Registered
Default

you betcha

ik wil een a64, en dat grapke kost 400
__________________
.
piotke is offline  
Old 10th January 2004, 11:12   #6
[M] Reviewer/HWBot *****
 
Join Date: May 2002
Posts: 3,344
RichBa5tard Freshly Registered
Default

Quote:
Originally posted by quarantaine
ruil je je ram met 2*256mb pc3500 mushkin lvl2? (met opleg van jouw kant natuurlijk)
deze werkt niet goed in mijn nf7-s (ik had beter een paar threads gelezen voor ik hem kocht )

of mss mushkin + hoeveel opleg van mijn kant voor alle onderdelen? (nog niet zeker van dit)
Zeker van? Ik heb 2 latjes mushkin ll2 pc3200 die 1/1 240mhz cl2 5-2-2 hebben gedraaid voor alledaags gebruik in een vriend zijn NF7-S.
__________________
HTPC (mac osx): Mac Mini | Core Duo 1.6Ghz | 2GB DDR2 | 26\" TFT
Development (mac osx): Macbook | Core 2 2.0Ghz | 4GB DDR2 | 250GB HD
Games (win xp): E2160 @ 2.4Ghz | HD3850 OC | Asrock 4coredual-vsta | 2GB DDR2
RichBa5tard is offline  
Old 10th January 2004, 11:20   #7
quarantaine
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally posted by RichBa5tard


Zeker van? Ik heb 2 latjes mushkin ll2 pc3200 die 1/1 240mhz cl2 5-2-2 hebben gedraaid voor alledaags gebruik in een vriend zijn NF7-S.
Het is de pc3500 die moeilijk doet (ik weet niet of er veel verschil opzit aangezien jouw ook lvl2 is)
Ik krijg de ram van geen meter overclocked (terwijl ik met geil redelijk hoog kon)
Op GoT en andere forums zijn er ook users die erover klagen. :grum:
 
Old 10th January 2004, 11:46   #8
[M] Reviewer/HWBot *****
 
Join Date: May 2002
Posts: 3,344
RichBa5tard Freshly Registered
Default

Als je met je pc'tje tot in leuven geraakt mag je altijd eens testen met pc3200.
__________________
HTPC (mac osx): Mac Mini | Core Duo 1.6Ghz | 2GB DDR2 | 26\" TFT
Development (mac osx): Macbook | Core 2 2.0Ghz | 4GB DDR2 | 250GB HD
Games (win xp): E2160 @ 2.4Ghz | HD3850 OC | Asrock 4coredual-vsta | 2GB DDR2
RichBa5tard is offline  
Old 10th January 2004, 12:26   #9
quarantaine
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally posted by RichBa5tard
Als je met je pc'tje tot in leuven geraakt mag je altijd eens testen met pc3200.
ik kan er niet geraken spijtig genoeg
soit ik ga geen thread verder verneuken , soz Piotke voor de offtopic
 
Closed Thread


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AMD Launches 45nm Triple Core Phenom II with DDR3 support jmke WebNews 0 9th February 2009 09:26
AMD Announces Widespread Availability and Broad Global OEM Support for New Quad-Core jmke WebNews 0 13th November 2008 16:17
AMD GAME! Enables Console-like Simplicity for Mainstream PCs jmke WebNews 9 19th May 2008 20:51
AMD Introduces ‘AMD Business Class’, Designed With Business in Mind jmke WebNews 0 28th April 2008 09:33
AMD Launches World’s First x86 Triple-Core Processors jmke WebNews 0 27th March 2008 15:16
AMD unleashes the ATI Radeon™ HD 3400 and 3600 series jmke WebNews 0 23rd January 2008 08:11
AMD Lasso - Allows for External Crossfire Setup jmke WebNews 3 10th June 2007 00:11
AMD Introduces Three New Dual-Core AMD Opteron™ Processors jmke WebNews 0 12th March 2006 19:25
AMD Introduces Line of Low-Power, High-Performance AMD Geode Embedded x86 Processors Sidney WebNews 0 24th May 2004 06:10
gloednieuwe p4 "c" setup: 2.6 GHz / AMD XP DLT3C setup piotke For Sale 3 5th November 2003 20:42

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


All times are GMT +1. The time now is 00:41.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO