It appears you have not yet registered with our community. To register please click here...

 
Go Back [M] > Hardware Madness > General Madness - System Building Advice
upgrading dell laptop ram upgrading dell laptop ram
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


upgrading dell laptop ram
Closed Thread
 
Thread Tools
Old 4th November 2003, 21:47   #1
Tum0r
 
Posts: n/a
Default upgrading dell laptop ram

Een dell inspriron 8000 (dacht ik toch) met 700mhz p3 erin en 128mb ram (2X 8X64 tobisha)

Nu ligt hier ook een twinmoss so dimm van 128mb maar deze wilt de laptop niet herkennen
Met die so dimm alleen boot hij dus ook niet

Als ik dan op dell site ga kijken zie ik dat zijn me kingston proberen te verkopen welke dus gemakkelijk over de 50 is voor 128mb

Moet ik nu kingston kopen (dell kennende wel)
Twinmoss is hier dus nutteloos?
Bios updaten?

Beesje zou echt wel 256mb ram kunnen gebruiken
128mb en xp is niet plezant

ps. een celeron 700 wordt bij "deze computer > eigenschappen " toch niet herkend als een p3 cpu he ?

Als er iemand is die die 128 wilt ruilen tegen ram dat wel werkt bij mij mag me zeker iets laten weten

edit: of heeft het nu iets temaken met die 8X64 ?
Dat is toch 8bit 64mb ?
Die twinmoss niet? (staat enkel pc133 128mb SDR/CL3 op
 
Old 5th November 2003, 13:03   #2
Member
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 271
DyNaRaX Freshly Registered
Default

ik vrees dat Dell specifiek geheugen gebruikt.

Heb tijdje een latje Kingston uit Dell in mijn Compaq gestoken, tijdens het booten kreeg ik constant bluescreen. Een andere latje werk wel perfect.

Als ik het type nummer van die Kingston opzocht op het net bleek dat enkel voor Dell te zijn.
DyNaRaX is offline  
Old 5th November 2003, 13:55   #3
Tum0r
 
Posts: n/a
Default

dus hoe kan ik zien welk latje werkt in mn laptop

en waar kan ik die goedkoop kopen (oc'en gebeurt toch niet)
 
Old 5th November 2003, 13:57   #4
Madshrimp
 
jmke's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: 7090/Belgium
Posts: 78,752
jmke has disabled reputation
Default

bij dell zelf vrees ik www.dell.be
__________________
jmke is offline  
Old 5th November 2003, 14:53   #5
[M] Reviewer/HWBot *****
 
Join Date: May 2002
Posts: 3,344
RichBa5tard Freshly Registered
Default

Ik heb hier 2 latjes sodimm 128mb Hynix ram liggen. Misschien werken deze well? Ze komen uit een IBM thinkpad.

Als je in het leuvense woont mag je altijd eens komen proberen.
__________________
HTPC (mac osx): Mac Mini | Core Duo 1.6Ghz | 2GB DDR2 | 26\" TFT
Development (mac osx): Macbook | Core 2 2.0Ghz | 4GB DDR2 | 250GB HD
Games (win xp): E2160 @ 2.4Ghz | HD3850 OC | Asrock 4coredual-vsta | 2GB DDR2
RichBa5tard is offline  
Old 5th November 2003, 15:25   #6
[M] Reviewer
 
Join Date: May 2002
Posts: 1,202
BlackRabbit Freshly Registered
Default

Quote:
Originally posted by RichBa5tard
Ik heb hier 2 latjes sodimm 128mb Hynix ram liggen. Misschien werken deze well? Ze komen uit een IBM thinkpad.

Als je in het leuvense woont mag je altijd eens komen proberen.
Hoeveel vraag je voor 1?

(laptop heeft nu 128MB RAM => weeeeiiiiinig )
BlackRabbit is offline  
Old 5th November 2003, 15:37   #7
[M] Reviewer/HWBot *****
 
Join Date: May 2002
Posts: 3,344
RichBa5tard Freshly Registered
Default

15 eurootjes

Sorry Tumor, als BR dat latje koopt dan zal er waarschijnlijk geen meer overschieten. Ik denk er net aan dat ik het andere had beloofd aan mijn toekomstige schoonvader.
__________________
HTPC (mac osx): Mac Mini | Core Duo 1.6Ghz | 2GB DDR2 | 26\" TFT
Development (mac osx): Macbook | Core 2 2.0Ghz | 4GB DDR2 | 250GB HD
Games (win xp): E2160 @ 2.4Ghz | HD3850 OC | Asrock 4coredual-vsta | 2GB DDR2
RichBa5tard is offline  
Old 5th November 2003, 17:39   #8
Tum0r
 
Posts: n/a
Default

ik zit ook maar met 128
alee , vader dan toch

leuven kom ik neit geregeld ...

mss laptop verkopen en nieuw kopen
interesse in laptop ppl?
 
Old 6th November 2003, 03:30   #9
Tum0r
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally posted by BlackRabbit
Hoeveel vraag je voor 1?

(laptop heeft nu 128MB RAM => weeeeiiiiinig )
zeg... als RB 2 latjes heeft en jij hebt al 128 (ik dus 2 x64mb wie weet jij ook ?) dan gaat er toch altijd wel 1 latje vrijkomen ?

ik ga er vanuit dat in een laptop 2 so dimms passen

Ik hoop dus dat jij een lat van 128 hebt en nu nog 1 bijkoopt, dus blijft er toch nog 128mb over ?
Maar ik heb het al eens gezegd; Ik kom nooit in de buurt van leuven

Ik wil gerust geld storten en verzending betalen ...
Maar dan zit ik met de kans dat die lat weer niet werkt net als die 128mb die niet in mijn dell past

kheb ze 2dehands gekocht en deze werkte (ik geloof die man zijn woord
 
Old 6th November 2003, 09:39   #10
vegeta
 
Posts: n/a
Default

ga naar www.backoffice.be en dan naar memoryfinder ofzo. ze kunnen ook aan kingston ram geraken, die meestal iets duurder zijn dan gewone apacer/twinmos so-dimm, maar nog altij een pak goedkoper zijn dan je ze bij dell koopt. maar je bent wel zeker dze werken.
of via www.crucial.com
 
Closed Thread


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
G.SKILL F3-8500CL7D-8GBSQ 2x4GB Laptop DDR3 RAM jmke WebNews 0 11th December 2009 12:38
[NL] HP 15.4" Laptop with 1.66Ghz Dual, 2gb RAM, 160Gb HDD @ 399 jmke WebNews 0 12th May 2009 14:07
Lenovo ThinkPad W700, a Laptop with Intel Quad Core CPU, 8Gb Ram and 1gb VGA jmke WebNews 0 12th August 2008 14:59
Dell to launch sub-$500 AMD laptop next month jmke WebNews 0 26th October 2006 09:26
Dell DTR Laptop Shootout TheTarget WebNews 0 30th May 2006 23:24
Dell Inspiron XPS Gen 2 Gaming Laptop Sidney WebNews 0 11th July 2005 08:39
Dell Inspiron 9200 laptop computer Sidney WebNews 0 11th February 2005 17:44

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


All times are GMT +1. The time now is 17:08.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO