It appears you have not yet registered with our community. To register please click here...

 
Go Back [M] > Hardware Madness > General Madness - System Building Advice
Repairing Medion 97400 Repairing Medion 97400
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


Repairing Medion 97400
Closed Thread
 
Thread Tools
Old 18th June 2008, 00:36   #1
[M] Reviewer
 
geoffrey's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 4,120
geoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registered
Default Repairing Medion 97400

Friend of me had problems with a Medion 97400. During normal usage the battery refused to load, I first thought this was caused by a malfunctioning adapter plug.

But it is not, look:



Blown fuse + diode with bad contact. Tomorrow more.
Attached Thumbnails
repairing-medion-97400-dsc00105.jpg
__________________

geoffrey is offline  
Old 18th June 2008, 05:03   #2
Madshrimp
 
jmke's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: 7090/Belgium
Posts: 78,716
jmke has disabled reputation
Default

company warranty?
__________________
jmke is offline  
Old 18th June 2008, 16:42   #3
[M] Reviewer
 
geoffrey's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 4,120
geoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registered
Default

To late, warranty was already void before I ever touched
__________________

geoffrey is offline  
Old 18th June 2008, 21:04   #4
[M] Reviewer
 
geoffrey's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 4,120
geoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registered
Default

Replaced fuse, fast 4A 250V, and soldered the diode back onto the mainboard. Everything going well now. Decent portable, does not seem to have much problems over longer periods of usage (didn't found anything via google).
__________________


Last edited by geoffrey : 18th June 2008 at 21:28.
geoffrey is offline  
Old 18th June 2008, 21:15   #5
Madshrimp
 
jmke's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: 7090/Belgium
Posts: 78,716
jmke has disabled reputation
Default

very cool, got a pic of the repaired unit?
__________________
jmke is offline  
Old 18th June 2008, 21:25   #6
[M] Reviewer
 
geoffrey's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 4,120
geoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registered
Default

They look like this:

__________________

geoffrey is offline  
Old 18th June 2008, 22:43   #7
skitzin
 
Posts: n/a
Default

hm I have the same stuff with my acer laptop o.O
doesnt load with battery, loads without battery..
Maybe I should check if its the same thing that broke (not that im able to fix it myself tough :P)
 
Old 18th June 2008, 23:00   #8
[M] Reviewer
 
geoffrey's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 4,120
geoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registered
Default

Quote:
Originally Posted by skitzin View Post
hm I have the same stuff with my acer laptop o.O
doesnt load with battery, loads without battery..
Maybe I should check if its the same thing that broke (not that im able to fix it myself tough :P)
Probable different I think. Without battery the above puter would not boot, not if I didn't fix it.

When your battery is not longer able to get charged, but you can perfectly use your portable without battery, then it is most likely the battery which is malfunctioning.
__________________

geoffrey is offline  
Old 7th August 2008, 12:14   #9
[M] Reviewer
 
geoffrey's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 4,120
geoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registered
Default

One of our forum members contacted me with roughly the same problem as shown above. Once he took out the small diode just besides the fuse his display suddenly woke up. In his case he had to place a new fuse and replace the diode. To mark his words:
Quote:
it is a normal diode of 100 mAmps and not a Zener diode
Quote:
Result: everything works fine now, the laptop works and even the battery gets loaded !!!
Job well done OZZY
__________________

geoffrey is offline  
Closed Thread


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Medion Akoya S3211 (FR) jmke WebNews 0 11th December 2009 11:27
Medion E1211 Netbook (FR) jmke WebNews 0 19th February 2009 17:54
Medion Akoya X8610 18.4" Quad Core Laptop Review jmke WebNews 0 11th February 2009 15:43
Repairing Your Waterchill PC Radiator @ Raptor-Mods StaRflaM WebNews 0 18th March 2005 21:16
[TK]-[VAR] Medion digicam 5.18MP in nieuwstaat alles erbij Tweetyoost For Sale 0 5th March 2005 16:08
Nvidia wins big Medion deal jmke WebNews 0 29th July 2004 15:12
Digitale Camera Medion 4.1 MP DyNaRaX Mad Bargains 2 6th April 2004 08:51
medion 17" tft with dancing pixels deronny Hardware/Software Problems, Bugs 2 17th February 2004 19:49

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


All times are GMT +1. The time now is 22:57.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO