It appears you have not yet registered with our community. To register please click here...

 
Go Back [M] > Hardware Madness > General Madness - System Building Advice
problems with socket 939-a64 setup problems with socket 939-a64 setup
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


problems with socket 939-a64 setup
Closed Thread
 
Thread Tools
Old 22nd August 2004, 08:33   #1
[M] Reviewer
 
The Senile Doctor's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: wherever the doom is
Posts: 3,171
The Senile Doctor Freshly Registered
Default problems with socket 939-a64 setup

setup : superflower 520 watt psu, fx53, one sata 80mb, a8v, x800xtpe, one cdrom, no other peripherals

random freezes going blackscreen needing reboot, sometimes I lose internet connection after some minutes too.

asus probe shows me 11.18 on the +12v! is this the problem?
how the hell can a 520 watt psu have problems with this small unoverclocked setup?
__________________
OC-2-the-death
Where the Reverend is doing his Magick, all mortals be silent
Doom over the world
The Senile Doctor is offline  
Old 22nd August 2004, 09:00   #2
Dentnvr6
 
Posts: n/a
Default

don't know if it's the problem, but superflower sometimes does have low 12v rails. Mine is 11.5V but with a lot more connected. Try another psu and are all the drivers and biosses up to date?
 
Old 22nd August 2004, 09:11   #3
[M] Reviewer
 
The Senile Doctor's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: wherever the doom is
Posts: 3,171
The Senile Doctor Freshly Registered
Default

drivers are ok , board is rev2, I ain't changing the bios as of yet...
__________________
OC-2-the-death
Where the Reverend is doing his Magick, all mortals be silent
Doom over the world
The Senile Doctor is offline  
Old 22nd August 2004, 09:30   #4
Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 923
187(V)URD@ Freshly Registered
Default

prolly the PSU , try to replace.
__________________
AMD Opteron 146@3ghz H2O Storm | DFI NF4 Ultra-D | 2*512MB Gskill LE | X800GTO˛@X850XT-PE | 2*250GB Hitachi | Modded Aopen H600B| Seasonic 600W | MX510@450HZ | 19\" TFT BenQ 937s+ |3DMARK2001
AMD XP2400+@2600+ | Epox 8rda+ | 2*256 Twinmos BH5 | Club3D 9600Pro | Maxtor 80GB + 200GB | server + moviestation |
187(V)URD@ is offline  
Old 22nd August 2004, 09:39   #5
[M] Reviewer
 
Gamer's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 4,587
Gamer Freshly Registered
Default

PSU problem Doc, get another one.
check bios for that +12v
__________________
Gamer is offline  
Old 22nd August 2004, 10:24   #6
[M] Reviewer
 
The Senile Doctor's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: wherever the doom is
Posts: 3,171
The Senile Doctor Freshly Registered
Default

11.80 in bios
not the psu in my humble opinion.

networking is weird...
sometimes it works, sometimes it doesn't

I updated to bios 1.006. Hopefully everythin,g is solved now
__________________
OC-2-the-death
Where the Reverend is doing his Magick, all mortals be silent
Doom over the world
The Senile Doctor is offline  
Old 22nd August 2004, 11:07   #7
[M] Reviewer
 
The Senile Doctor's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: wherever the doom is
Posts: 3,171
The Senile Doctor Freshly Registered
Default

so...
latest nic drivers, latest via drivers, latest bios, latest everything.
every now and then i-net stops working.

haven't had any more crashes so that's a plus
__________________
OC-2-the-death
Where the Reverend is doing his Magick, all mortals be silent
Doom over the world
The Senile Doctor is offline  
Old 22nd August 2004, 12:22   #8
[M] Reviewer
 
Gamer's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 4,587
Gamer Freshly Registered
Default

again, where did you get that XT-PE Doc ?
__________________
Gamer is offline  
Old 22nd August 2004, 12:30   #9
Madshrimp
 
jmke's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: 7090/Belgium
Posts: 78,737
jmke has disabled reputation
Default

read his reply? http://www.madshrimps.be/forums/show...3039#post73039

__________________
jmke is offline  
Old 22nd August 2004, 12:49   #10
[M] Reviewer
 
Gamer's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 4,587
Gamer Freshly Registered
Default

__________________
Gamer is offline  
Closed Thread


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AMD Athlon 64 Socket AM2 CPU in a Socket 939 Motherboard jmke WebNews 0 13th October 2006 17:41
AMD Socket 754 to Outlast Socket 939 jmke WebNews 0 31st March 2006 17:42
Mounting Socket 462 Coolers Onto Socket 939 Motherboards Sidney WebNews 0 19th February 2006 05:11
SFF Roundup, Socket 939 Systems jmke WebNews 0 11th August 2005 15:26
Ultra High Performance Memory Roundup A64 Socket 939 jmke Articles & Howto's 35 14th June 2005 12:40
Socket 939 Motherboard Showdown jmke WebNews 0 21st September 2004 12:41
Socket 939 Roundup: Battle at the Top jmke WebNews 0 3rd August 2004 18:04
Socket 939 Roundup: Battle at the Top jmke WebNews 0 22nd July 2004 10:17
Socket 939 Battle – VIA vs. Nvidia jmke WebNews 0 16th June 2004 12:56
AMD to Stretch Transition to Socket 939 jmke WebNews 3 25th March 2004 14:09

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


All times are GMT +1. The time now is 22:41.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO