It appears you have not yet registered with our community. To register please click here...

 
Go Back [M] > Hardware Madness > General Madness - System Building Advice
nieuw systeem - info needed nieuw systeem - info needed
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


nieuw systeem - info needed
Closed Thread
 
Thread Tools
Old 29th June 2002, 13:20   #1
ecko.
 
Posts: n/a
nieuw systeem - info needed

6-8 maand geleden was het antwoord simpel, AMD was the way.
nu liggen de kaarten echter anders en zit intel duidelijk weer op kruissnelheid....als je de nodige financiële resources hebt

ik ben dus van plan eind-augustus, begin september een nieuw systeempje te kopen (helemaal voor mezelf, niets van ouderlijke tussenkomst ofzo)
nu is mijn vraag:
- tegen die tijd? wat zou indien alles normaal blijft verlopen zoals nu en onder voorbehoud natuurlijk de beste keuze zijn? een intel systeem -wat imo wat duur is, prijs/prestatie- of een AMD -wat betere cooling vraagt indien ik wil OC'en.

mijn maximum budget -geschat nu- zou 70-75.000 BEF - €1800,- - zijn.

wat ik ook wou weten, dan een GF4 Ti[whatever] kopen of even wachten op de nieuwe lading nVidia stuff?

nu ff mijn "systeemeisen" uitleggen:
  • een 19" scherm zou echt wel handig zijn, aangezien ik me vooral bezig houdt met photoshop, web-ontwerp, ... en kwalitatief best degelijk (ik dacht aan een LG 19inch 915FT plus: 107khz/0.24/TCO99 (3 years on site) omdat die aan 85hz draait in 1600*1200 en dat voor mijn ogen toch wel veel gezonder uitkomt...)
  • GF4 Ti4200 (prijs/kwaliteit denk ik een superkoop, en ik zou goed zitten om toch wel 2 yr een degelijk beeld uit de kaart te persen ) -beter mag ook natuurlijk, ik weet niet goed wat nVidia vooruitzichten zijn....-
  • qua geluid is het niet zo belangrijk, maar EAX -evt. EAX2- zou wel goed zijn. evt. kaart met zowel A3D als EAX en qua "boxen" is het ook niet zo enorm belangrijk. -ik kan achteraf evt. wel ergens een 4.1 of 5.1 config op de kop tikken..
  • ik had gedacht aan een chieftec case, aangezien die handig zijn en redelijk bij prijs -correct me if i'm wrong-

qua harde schijf dacht ik eerst aan een GXP120 van IBM, omdat die naar't schijnt geen "uitval-probs" hebben. is dit waar??

natuurlijk is dit een volledige "glazen-bol-bij-de-hand-nodig-post" maar ja, ik zou graag ergens een start-idee hebben, om daarop te kunnen verderbouwen. HW stuff volg ik al geruime tijd niet meer, dus ik heb niet echt een idee wat op dit moment "the way to go" is.

hope you guys can give me a lead
 
Old 29th June 2002, 13:41   #2
[M] Reviewer
 
Bosw8er's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 3,711
Bosw8er Freshly Registered
Default

PIV was the way to go since february :^)
http://shrimptalk.spelletjesgarnaal....&threadid=8726

this thread may come in handy
http://www.madshrimps.com/forums/sho...s=&threadid=64
especially last link: http://www.overclockers.com/tips040/

zelfde conclusie : koop een PIV 1.6A, ik zou deze koppelen aan geďntegreerd moederbord (6-channel sound, raid, lan, usb 2, ... on board) ... zie naar de verschillende reviews (abit, msi, epox, gigabyte, ... hebben zulke borden)
Chieftec = OK
4200 = OK
Bosw8er is offline  
Old 29th June 2002, 16:46   #3
cR00zIFI><3r
 
Posts: n/a
Default

ik dacht dat die harde schijven een failure rate van 5% hadden (ergens op een tread gelezen)..

nu, ik em al LANG nen IBM DTLA 307030 (30GB) en die werkt voorlopig goe alleen dat 30GB ewa weinig is....
maar ik zou toch Maxtor aanraden, of Western digital, maar das enkel voor de rijken .....

cR00z
 
Old 29th June 2002, 19:38   #4
ecko.
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally posted by Bosw8er
PIV was the way to go since february :^)
http://shrimptalk.spelletjesgarnaal....&threadid=8726

this thread may come in handy
http://www.madshrimps.com/forums/sho...s=&threadid=64
especially last link: http://www.overclockers.com/tips040/

zelfde conclusie : koop een PIV 1.6A, ik zou deze koppelen aan geďntegreerd moederbord (6-channel sound, raid, lan, usb 2, ... on board) ... zie naar de verschillende reviews (abit, msi, epox, gigabyte, ... hebben zulke borden)
Chieftec = OK
4200 = OK
punt is dan wel dat ik hem nu zou moeten kopen, die 1.6 processor en die dan overclocken tot een +-2.3.
ik heb mijn geld echter pas eind augustus, begin september, dus waarschijnlijk zijn die dan niet meer te koop, en om nu al een half systeem te kopen om hier dan in't stof te laten liggen :/
 
Old 29th June 2002, 20:00   #5
[M] Reviewer
 
Bosw8er's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 3,711
Bosw8er Freshly Registered
Default

Quote:
Originally posted by ecko.
punt is dan wel dat ik hem nu zou moeten kopen, die 1.6 processor
1.6 kost 188 eur
1.8 kost 250 eur

- de 1.8 zal géén 60 eur zakken in prijs tegen eind augustus
- de 1.6 zal eind augustus misschien niet meer te verkrijgen zijn
- de 1.6 is beter te OC'en dan een 1.8

Zelfs al heb je weinig geld, ik zou enkel de proc NU reeds kopen.

Bwa, en anders koop je in september toch gewoon een AMD systeem dat performanter zal zijn. Met een beetje geluk heb je tegen die tijd een XP 2000+ (agoia, aroia) voor 180 eur.

Your smart enough 2 make a wise choice.
Bosw8er is offline  
Old 29th June 2002, 23:21   #6
eniac
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally posted by cR00zIFI&gt;&lt;3r
ik dacht dat die harde schijven een failure rate van 5% hadden (ergens op een tread gelezen)..
Nog geen slechte dingen over de 120GXP gehoord... En hopelijk komt dat ook niet, zou niet graag hebben dat mijn 80 gig dataschijfke eraan gaat.

Maar toch best voor Maxtor/Seagate/WD gaan, dan zijt ge zeker dat ge goed zit.
 
Old 29th June 2002, 23:31   #7
ecko.
 
Posts: n/a
Default

kdenk dat ik ga wachten tot eind-augustus en dan een AMD-systeem kopen.

kvind het beetje overdreven voor mezelf om er zoveel geld tegenaan te kwakken, om gewoon een iets sneller systeem te hebben.

de nieuwe AMD-processoren, zullen die ook socketA zijn?
-if so, dan kan ik mssn een goed mobo kopen, zodat ik achteraf nog iets kan upgraden?

verder ook nog een vraagje; beter 256 of 512 DDR ram steken?
-en is het beter "merkRAM" te steken dan "witte producten" ?
(hogere prijs verantwoord bedoel ik?)
 
Old 30th June 2002, 07:41   #8
jASjE
 
Posts: n/a
Default

"Merk" Ram is uiteraard beter als je gaat OC'en.. Die kun je op aggressieve timings zetten zonder problemen, met merkloos ram gaat dat al wat moeilijker.

Best ga je volgens mij voor de gulden middenweg, Apacer ram ofzo, doet vlotjes 160-165 mhz bij de meesten, en denk dat dat voor uw doeleinde goed genoeg is (zeker als je uw eventueel xptje niet zou unlocken, kan je toch niet echt veel hoger gaan )
 
Closed Thread


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
INFO + JOIN [M] Folding@HOME! Bosw8er Site & Forum Feedback - Folding@Home 19 22nd February 2007 16:04
INFO: overclocking DDR2 memory list jmke FAQ / INFO / HOW-TO 0 15th March 2006 10:04
P4 oc'ed & wc'ed mATX systeem + 17" TFT YETI For Sale 5 25th December 2003 22:48
Volledig systeem: AMD XP 2400+,512DDR,40GB,GF4,CASE,SOUND,19"... Cam`ron- For Sale 5 5th November 2003 19:13
Nieuw systeem te koop AMD XP 2800 + 2 X 512 DDR 400 Timberjohn For Sale 3 31st October 2003 14:02
verkoop onderdelen of systeem quarantaine For Sale 8 10th August 2003 17:20
Allround sale @ a3ke's , veel recent en nieuw materiaal a3ke For Sale 3 27th July 2003 18:14
Duron 750 Systeem manson For Sale 5 12th July 2003 23:30
Nieuw Epox 8RDA+ mobo; Papst 8412NGML; Soundblaster Live 1024! Vynah For Sale 0 29th April 2003 11:48
nieuwe systeem altijd maar restart marcelleke Hardware/Software Problems, Bugs 17 21st October 2002 20:23

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


All times are GMT +1. The time now is 00:41.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO