Madshrimps Forum Madness

Madshrimps Forum Madness (http://www.madshrimps.be/vbulletin/)
-   Hardware/Software Problems, Bugs (http://www.madshrimps.be/vbulletin/f14/)
-   -   Wat doe ik verkeerd? (http://www.madshrimps.be/vbulletin/f14/wat-doe-ik-verkeerd-75841/)

Inc 9th November 2010 15:38

Wat doe ik verkeerd?
 
Hallo allemaal,

ik ben de laatste tijd wat hardware aan 't verzamelen geweest om een pc'tje in elkaar te kntselen bedoeld voor het occasioneel spelen van een game.

Eerst even de specs:

MSI P965 platinum mobo
E6600 processor (2.4GHz)
4GB (2X2) Dominator DDR2 Ram
OCZ Stealthxstream 500Watt
Club3d 4770 graka
2 IDE schijven van elk 300gb of zo

Ik heb me gisteren deze voeding aangeschaft mdat ik dacht dat volgend probleem hiermee op te lossen was, niet dus.
De pc start op, bios blabla ok, zoekt naar schijven (wat soms lang duurt) en geeft me dan de melding van een 'disk read error' of vaker nog krijg ik gewoon een 'blinking cursor' te zien die eindeloos blijft hangen.
Wat me opvalt, is dat bij he opstarten, een klik te horen is in de HD, bij elke schijf die ik heb liggen (allen IDE).

De HD's zijn ok, want heb nog een ouder systeem liggen waarmee ik elke HD voorzien heb van een verse winxp :)
Enig idee wat dit kan betekenen of hoe ik dit kan oplossen?

alvast bedankt,

inc.

Vaio 9th November 2010 17:09

staan daar jumpers op die ide schijven? al geprobeerd deze te versteken?

En als ik me niet vergis staat er een optie in de bios onder welke modus je een schijf aanspreekt.

Inc 9th November 2010 18:03

'k heb inderdaad alle jumpers al eens verzet, alle mogelijkheden getest zonder resultaat.
In de bios ben ik zoiets nog niet tegen gekomen, 'k zou niet weten wat ik hier moet veranderen ...

gegroet & alvast merci,

inc.

Inc 9th November 2010 18:37

na wat opzoekingswerk heeft het blijkbaar te maken met de jmicron chip die de ide ondersteuning voor z'n rekening neemt, en zwaar te wensen overlaat.

Iemand met een idee?

inc.

geoffrey 9th November 2010 23:19

Je hebt twee disks? Doen ze allebij net hetzelfde? Allebij een klik bij het opstarten? Probeer eens te booten met een livecd/usb stick/floppy. Geen SATA schijven ergens liggen?

Inc 9th November 2010 23:25

alle disks (3 ondertussen, allen via IDE aangesloten) geven hetzelfde probleem.
Het IDE kanaal gaat via de jmicron chip en heeft heel slechte ondersteuning lees ik hier en daar. Dit valt op te lossen door nieuwe drivers te installeren, maar ik geraak niet verder dan het bios en jmicron scherm zodus ...

Kan ik booten met een usb stick en de drivers op die manier installeren?

Het wordt dit of eens uitkijken naar een sata schijf ...

merci!

inc.

Inc 10th November 2010 13:57

anyway, update!

Ik heb me zonet een samsung F3 1TB schijf aangekocht en hoop hiermee toch al wat verder te komen dan gisteren ...
nu is het probleem nog dat ik geen toestel kan aansluiten via IDE om m'n windows te installeren ... iemand die hier ene oplossing voor heeft?

alvast bedankt,

inc.

jmke 10th November 2010 14:52

http://www.msfn.org/board/topic/1204...musb-with-gui/
works nicely, USB key of 4gb is enough
if you're installing VISTA/7 it's really a breeze :)

Inc 10th November 2010 15:42

sadly enough, I'm still stuck with winxp :redface:

I'll give it a shot tonight.

merci!

inc

jmke 10th November 2010 15:56

works also with XP, slightly less breeze, but still doable :)


All times are GMT +1. The time now is 22:56.

Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO