Madshrimps Forum Madness

Madshrimps Forum Madness (http://www.madshrimps.be/vbulletin/)
-   Hardware/Software Problems, Bugs (http://www.madshrimps.be/vbulletin/f14/)
-   -   verrekte PIO-mode 4 (http://www.madshrimps.be/vbulletin/f14/verrekte-pio-mode-4-a-254/)

Anthroplast 3rd June 2002 20:09

verrekte PIO-mode 4
 
Heb dus eindelijk gevonden waarom mijn harde schijfken slechts 2,5 meg/s doorvoersnelheid heeft.

bij opstarten geeft de bios weer : ATA100
in win2k zie ik onder primaire ide controller. wat staat daar : current mode: PIO mode 4

heb al veel geprobeerd, maar nog geen oplossing gevonden.
Via 4-in-1 drivers zijn niet welkom, de pc weigert nadien te booten :)

need some help, o-leet hw geeks :wtf:

jmke 3rd June 2002 20:12

hoe is die HD aangesloten ?

djXsane 4th June 2002 18:10

kan een slechte ide kabel zijn
Ik had eens met een slecht zelf gerounde kabel hetzelfde probleem

Driez 4th June 2002 18:37

En als het wel de goeie kabel is kan die nog ondersteboven zitten. Anders kun je proberen hem geforceert op ata 100 te zetten.

Je hebt wel een via based mb maar hij slikt de 4in1 niet ?
strange...

DUR0N 4th June 2002 18:38

tja, als de via drivers uw pc doen crashen, is er ergens een probleem (t'is toch een via chipset hé ;) )
Zoek eens achter zo'n win2k powertools ofzo, misschien staat daar zo'n optie in

lazybones 5th June 2002 13:05

ik had hetzelfde prob met mijn cd-writer en cd-rom op het 2de ide kanaal.Ik heb dit opgelost door de nieuwste via driver te installeren en dan in apparaatbeheer het 2de ide kanaal eruit te gooien en terug op te starten en voila ik had udma mode.
Waar je wel moet op letten bij het installeren van de Via 4in1 is dat je de optie om udma automatich te aktiveren niet selecteerd bij het installeren, die moet je daarna handmatig aktiveren in apparaatbeheer. Dit alles was wel op een msi mb kt266pro2.
Ik weet niet wat voor mb je hebt??
Anders moet je eens zoeken op google naar udma+w2k+"je mb"
en dan zal je zien dat je niet de enige bent met dit probleem.
Naar het schijnt is dit een probleem met VIA chipsets en W2K,XP
In win98se heb je dit prob niet.

The Cavec@ 5th June 2002 13:35

verwijder je IDE controllers eens in device manager , herstart , ze worden herkend en ga dan bij de properties kijken en zet op elk kanaal " UDMA if available"

ben je zeker dat je een 80 polige UDMA kabel gebruikt ??

lazybones 5th June 2002 15:23

The Cavec@ wrote ben je zeker dat je een 80 polige UDMA kabel gebruikt ??


80 polige kabel is niet echt nodig voor UDMA mode
Wel als men wil gebruik maken van ATA66 of ATA100(UDMA MODE 4 of 5) maar voor ATA33(UDMA mode2) is een 40 polige IDE kabel voldoende.Dus met een 40 polige kabel zou hij ook in UDMA mode moeten komen te staan.

The Cavec@ 5th June 2002 15:35

u hebt overschot van gelijk .
Ik wist niet dat ik ook fouten kon maken .....

Anthroplast 6th June 2002 23:29

het is inderdaag een 80aderige kabel die met veel zorg is aangebracht :)

tga vo na de exams zijn vrees ik, toch bedankt voor de hulp

Magnum_ 7th June 2002 20:45

als ge nen ouwe writer / CDrom bij op dien channel hebt hangen, is die PIO4 normaal dachtik zo (is dus alles behalve optimaal)
kweetni of dat het geval is, just a wild guess :D

sektorX 10th June 2002 18:52

HKEY_LOCALMACHINE>HARDWARE>DEVICEMAP>Scsi>scsiport 1
of scsiport2
(note: het is met scsi omdat je hier namelijk werkt met IDE/scsi, gewoon geen vragen bij stellen :D )


daarin zou je een DWORD-value moeten vinden met de naam DMAenabled. volgens uw PIO mode zou die waarde op 0 moeten staan of er niet eens zijn.
Voel u vrij om dit aan te passen :-)

Indien je jezelf niet zo op je gemak voelt in het windowsregister, kan je nog altijd gebruik maken van een handig dingetje dat customizer2000 heet. (of customizerXP, die werkt ook op windows2k zonder probs). Hierin is er een optie waarmee je de UDMA 66 kan aanschakelen. om op UDMA 100 te gaan, zal je bijkomstige drivers moeten installeren op je windows, want standaard wordt dit niet ondersteund).

jmke 4th August 2002 01:48

killer info there!
hopelijk werkt het

laat ons iets weten hé Anthroplast


All times are GMT +1. The time now is 09:15.

Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO