It appears you have not yet registered with our community. To register please click here...

 
Go Back [M] > Hardware Madness > Hardware/Software Problems, Bugs
Telenet Upstream Sharen? Telenet Upstream Sharen?
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


Telenet Upstream Sharen?
Closed Thread
 
Thread Tools
Old 27th May 2002, 17:26   #1
Senti
 
Posts: n/a
Default Telenet Upstream Sharen?

Hey,

vraagje,

als je nu bv met een duo-lijn zit, dus 2x ip

heb je dan oook 2x de upload-capaciteit ?

if so,

hoe noemt die service nu weer waar je de internetverbinding via 2 pc's kan bundelen ??
 
Old 27th May 2002, 19:53   #2
Madshrimp
 
jmke's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: 7090/Belgium
Posts: 78,614
jmke has disabled reputation
Default

neen, er is maar 1 pakket van Telenet die hogere uploadspeed geeft dan de standaard 16kb/s

en dat is het Telenet XL abbo (32kb/s upload)

al de andere zijn 16kb/s (behalve natuurlijk de Pro's van 250€ per maand)
__________________
jmke is offline  
Old 27th May 2002, 20:09   #3
Senti
 
Posts: n/a
Default

maw uw 2 verbindingen delen in principe alles kwa bandbreedte ?
 
Old 27th May 2002, 20:20   #4
[M] Reviewer
 
Join Date: May 2002
Posts: 260
Jay-Jay Freshly Registered
Default

Ik kan weer eens fout zijn, maar kan dit niet via load balancing?
Jay-Jay is offline  
Old 27th May 2002, 20:39   #5
Senti
 
Posts: n/a
Default

is load-balancing niet het sharen van CPU-time over het netwerk ?
 
Old 27th May 2002, 22:54   #6
jASjE
 
Posts: n/a
Default

nee, load balancing is bandbreedte sharen dacht ik.
Bvb 2 10mbit netwerkkaartjes in je pc hangen, en dan eigenlijk op een 20mbit netwerk zitten, (max speed zal niet 20mbit zijn, maar je kan dan 2 threads van 10mbit hebben)
 
Old 27th May 2002, 23:04   #7
Madshrimp
 
jmke's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: 7090/Belgium
Posts: 78,614
jmke has disabled reputation
Default

die DUO lijn is 1 fysieke lijn van pandora waardat ge 2 IP's mee krijgt

ge hebt via modem maar max 16kb/s upstream

Network Load Balancing is het verdelen van traffiek over verschillende servers die onder 1 "virtual IP" zitten

meest gedaan met grote webservers/sql/database/ect servers om de netwerk load te verlichten naar de servers toe, deze servers hebben meestal 2 netwerkkaarten, eentje met gewone LAN connectie en eentje dedicated voor network load balancing


CPU/Process Load Balancing bestaat uit het creeren van een Cluster van Servers die door communicatie over het netwerk samen aan 1 process/applicatie werken, dit kan eender wat zijn, gaande van IIS tot SQL, zolang de software het ook weldegelijk ondersteund. Ge kunt dus niet 4 servers in clusters zetten en hopen dat quake 3 der vlugger gaat op draaien


ps: servers servers servers , voila 10x woord server gebruikt :^p
__________________
jmke is offline  
Old 5th June 2002, 13:05   #8
The Cavec@
 
Posts: n/a
Default

dat staat toch vermeld bij de specs van het duo abo dacht ik ?

10 gb / maand down
1.5 gb/ maand up
128 kbps upstream , downstream ..... kpbs

je kan wel extra gigs bijkopen indien nodig
 
Old 5th June 2002, 13:48   #9
Senti
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally posted by jmke
die DUO lijn is 1 fysieke lijn van pandora waardat ge 2 IP's mee krijgt

ge hebt via modem maar max 16kb/s upstream

Network Load Balancing is het verdelen van traffiek over verschillende servers die onder 1 "virtual IP" zitten

meest gedaan met grote webservers/sql/database/ect servers om de netwerk load te verlichten naar de servers toe, deze servers hebben meestal 2 netwerkkaarten, eentje met gewone LAN connectie en eentje dedicated voor network load balancing


CPU/Process Load Balancing bestaat uit het creeren van een Cluster van Servers die door communicatie over het netwerk samen aan 1 process/applicatie werken, dit kan eender wat zijn, gaande van IIS tot SQL, zolang de software het ook weldegelijk ondersteund. Ge kunt dus niet 4 servers in clusters zetten en hopen dat quake 3 der vlugger gaat op draaien


ps: servers servers servers , voila 10x woord server gebruikt :^p

dus t'is wel CPU-time-sharing hé ?

enfin,

hardware voor server is trouwens bijna besteld
 
Closed Thread


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
autoforwarding e-mails from telenet to gmail kr15t0f Hardware/Software Problems, Bugs 17 23rd January 2006 20:12
Dvd rw sharen over netwerk. tremor911 General Madness - System Building Advice 5 8th February 2004 16:42
Telenet users: Port 80 jmke Off-Topic Hangout 7 3rd September 2003 17:58
telenet koensa Hardware/Software Problems, Bugs 2 21st May 2003 06:17
download probs (telenet) PlayboY Hardware/Software Problems, Bugs 4 28th August 2002 11:31
Telenet "Game Over" ??? DJ-EviL Off-Topic Hangout 44 29th May 2002 09:31

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


All times are GMT +1. The time now is 00:03.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO