It appears you have not yet registered with our community. To register please click here...

 
Go Back [M] > Hardware Madness > Hardware/Software Problems, Bugs
"system failed vga test" : Asus A7N8X-E deluxe mobo prob "system failed vga test" : Asus A7N8X-E deluxe mobo prob
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


"system failed vga test" : Asus A7N8X-E deluxe mobo prob
Closed Thread
 
Thread Tools
Old 21st June 2004, 11:29   #1
bengie
 
Posts: n/a
Default "system failed vga test" : Asus A7N8X-E deluxe mobo prob

Hi dudes.

I got a problem with my brand new Asus A7N8X-E dlx mobo.

I've put everything together , meshed my cables.
next day I powered up and I get the POST message : " system failed vga test".

I've put my card (MSI GF fx5600-td128) back in my older pc and it still works. Another,older card (MSI GF4 mx460) doesn't work either.

I cant see a thing on my monitor 'coz the vga card doesn't get recognized. So I cant get into bios.

plz help me.

In the bios (checked with the manual) de "PRIMARY VGA bios" is set to "PCI VGA card". But i cant get into bios without a monitor

Others have told me it doesnt mather what bios is set. As long as there is a card in the pci or agp slot,it should start up.$

grtz
bengie
 
Old 21st June 2004, 11:32   #2
Madshrimp
 
jmke's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: 7090/Belgium
Posts: 78,771
jmke has disabled reputation
Default

did you try to do a reset of the BIOS?

do you have a spare PCI videocard to test and see if maybe the onboard AGP is broken?
__________________
jmke is offline  
Old 21st June 2004, 11:36   #3
bengie
 
Posts: n/a
Default

I tried to clear CMOS.
disconnected everything from my mobo ,that I dont need yet.

i dont have a spare PCI vga card.

The bios is still standard.
I just bought it last saturday. I installed everything, meshed my cables.
Next day, i started up and got the POST message.
Since then I've been wandering thru numerous forums and abused google.

nothing found that could help me

Maybe, i got to return the mobo to the shop
 
Old 21st June 2004, 11:45   #4
Madshrimp
 
jmke's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: 7090/Belgium
Posts: 78,771
jmke has disabled reputation
Default

Quote:
Originally posted by bengie


Maybe, i got to return the mobo to the shop
that would be the quickest, as they have the material lying around to test every aspect of the motherboard.
__________________
jmke is offline  
Old 21st June 2004, 11:46   #5
[M] Reviewer
 
Bosw8er's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 3,711
Bosw8er Freshly Registered
Default

maybe try :
- other screen / cable
- you disabled everything, does that mean you only stick to the bare minimum ? As cpu, ram and vga ? Try to disable as much as possible, you only need to go in the bios to be sure
- which psu are you using ?
__________________
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that."
Bosw8er is offline  
Old 21st June 2004, 11:57   #6
bengie
 
Posts: n/a
Default

i disconnected everything that i didnt need :
* front panel I/O , extra firewire and usb ports


i ll try with disconnectig the Maxtor 120G SATA HDD, and only 1 Ram slot

I tried another screen and cable
I use and Aopen H600B "black pearl" case and an Aopen 350W psu

thx for the replies guys

EDIT
I tried disconnecting everything else..... swapped ram into all three slots....
no effect.... still the same error message.

I'm in an e-mail conversation with a helpdesk-worker @ Asus, and they dont know either, prolly faulty mobo = return to retailer

/EDIT
 
Old 22nd June 2004, 15:06   #7
bengie
 
Posts: n/a
Default

problem solved :

went back to the store and they tested the mobo = AGP slot malfunction.

They gave me a brandnew and tested it at the shop , and it works.
YIEHAA

grtz
bengie

thx to everyone for (trying) to help me
 
Old 22nd June 2004, 15:08   #8
Madshrimp
 
jmke's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: 7090/Belgium
Posts: 78,771
jmke has disabled reputation
Default

glad it worked out, so that's one more nForce2 mobo added to the DOA list!
__________________
jmke is offline  
Closed Thread


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Asus P6T Deluxe jmke WebNews 0 19th November 2008 16:02
Asus AMD overclocking motherboard M3A79-T Deluxe released jmke WebNews 0 29th July 2008 17:13
Asus P5Q Deluxe P45 Review jmke WebNews 0 27th July 2008 15:37
Asus P5K Deluxe vs ASUS P5K3 Deluxe: DDR2 vs DDR3 jmke WebNews 0 25th June 2007 10:36
The masterwork of 965 motherboard - ASUS P5B Deluxe review windwithme Hardware Overclocking and Case Modding 7 19th December 2006 23:52
[TK] Barebone Asus S-Presso Deluxe TiTuS For Sale 1 17th February 2006 14:32
Asus A8N32-SLI Deluxe: NVIDIA Dual x16 for the Athlon 64 Sidney WebNews 0 4th November 2005 20:37
ASUS A7N8X Deluxe Mod-BIOS versions with Si-SATA BIOS .50 jmke WebNews 0 25th September 2004 13:14
OC Asus A7N8X no Deluxe GiantKiller Hardware Overclocking and Case Modding 18 18th May 2003 05:33
"system failed cpu test" - XIII - Hardware/Software Problems, Bugs 2 19th December 2002 23:49

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


All times are GMT +1. The time now is 15:21.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO