It appears you have not yet registered with our community. To register please click here...

 
Go Back [M] > Hardware Madness > Hardware/Software Problems, Bugs
PC doesn't run as it should PC doesn't run as it should
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


PC doesn't run as it should
Closed Thread
 
Thread Tools
Old 4th August 2004, 13:46   #11
[M] Reviewer
 
Bosw8er's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 3,711
Bosw8er Freshly Registered
Default

1) So prime doesn’t lock your pc ? (Y/N)
2) How do the games run with opened up pc with 30cm fan blowing ? (Good/Bad)
3) Check DMA settings (control panel - system - device manager - IDE/ATA - primary - advanced : check transfer mode (post transfer mode here)

3) a) if transfer mode = PIO : click “update driver”, don’t point to any location and update the driver, this restores ultra dma
__________________
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that."
Bosw8er is offline  
Old 4th August 2004, 13:49   #12
Falc
 
Posts: n/a
Default

prime doesn't lock my pc
dnno how games run with closed pc, always did it like this
dma thing is "dma, if available"
 
Old 4th August 2004, 13:53   #13
[M] Reviewer
 
Bosw8er's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 3,711
Bosw8er Freshly Registered
Default

One in three answers correct !

- answer question 2
- check the transfer mode, isn't there a box beneath "dma if available" ?
__________________
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that."
Bosw8er is offline  
Old 4th August 2004, 13:53   #14
Madshrimp
 
jmke's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: 7090/Belgium
Posts: 78,684
jmke has disabled reputation
Default

VIA IDE drivers might be the problem.
__________________
jmke is offline  
Old 4th August 2004, 13:58   #15
Falc
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally posted by Bosw8er
One in three answers correct !

- answer question 2
- check the transfer mode, isn't there a box beneath "dma if available" ?


latest via chipset drivers are installed
 
Old 4th August 2004, 14:03   #16
[M] Reviewer
 
Bosw8er's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 3,711
Bosw8er Freshly Registered
Default

Nice

- Still waiting for an answer on question 2

If the result is still bad try running the cpu at stock speed and the memory at non-aggresive timings ...
__________________
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that."
Bosw8er is offline  
Old 4th August 2004, 14:06   #17
Falc
 
Posts: n/a
Default

games are running bad in my opinion with case open and 30 cm fan
 
Old 4th August 2004, 14:17   #18
Madshrimp
 
jmke's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: 7090/Belgium
Posts: 78,684
jmke has disabled reputation
Default

seems more like a software issue, then a hardware one.

uninstall those VIA 4in1/Catalyst drivers
and install the latest 4.8 ones. leave the system without VIA's for time being. try again.

and update to DX9c while you are at it
__________________
jmke is offline  
Old 4th August 2004, 14:47   #19
Falc
 
Posts: n/a
Default

i've installed omega drivers and it helps a bit, specialy in joint operations

how do I uninstall via drivers ?

i've got the 4.9 beta drivers to, i'll try those
 
Old 6th August 2004, 17:27   #20
[M] Reviewer
 
Bosw8er's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 3,711
Bosw8er Freshly Registered
Default

Quote:
Originally posted by Falc
how do I uninstall via drivers ?
with copy/paste
__________________
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that."
Bosw8er is offline  
Closed Thread


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Everest can't run benches supershanks Hardware/Software Problems, Bugs 8 18th June 2009 10:29
SLI licensed to run on X58 mainboards from ASUS, EVGA, MSI, Gigabyte and DFI jmke WebNews 0 22nd October 2008 13:22
Crytek claims new title "Crysis Warhead" will run HQ on €400 PC jmke WebNews 4 20th June 2008 07:29
Futuremark Vantage DX10 run on ATI 3870X2 and NVIDIA 9800GX2 jmke WebNews 0 28th April 2008 09:13
How To Install and Run Ubuntu Linux Inside Windows Sidney WebNews 0 31st January 2008 19:24
Will Vista Run Your Games? jmke WebNews 0 30th May 2006 17:56
Run your own benchmarks - Don't trust the manufacturer Sidney WebNews 0 18th June 2005 18:04
How To Setup And Run Dual LCD Monitors jmke WebNews 0 11th October 2004 14:32
MS Windows XP 64-bit Edition Does not Run on Intel’s 64-bit Chips jmke WebNews 2 14th July 2004 15:37
possible to run older cpu's on 200fsb? anes Hardware Overclocking and Case Modding 10 23rd June 2003 21:51

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


All times are GMT +1. The time now is 09:23.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO