Madshrimps Forum Madness

Madshrimps Forum Madness (http://www.madshrimps.be/vbulletin/)
-   Hardware/Software Problems, Bugs (http://www.madshrimps.be/vbulletin/f14/)
-   -   PC doesn't run as it should (http://www.madshrimps.be/vbulletin/f14/pc-doesn-t-run-should-6908/)

Falc 4th August 2004 13:25

PC doesn't run as it should
 
PC doesn't run like it should

I have:
amd Xp2600+ @ 2.1 ghz
twinnmoss 2*512 mb pc2700
radeon 9800 pro 128 mb
msi kt6 delta moederbord
win xp pro @ sp1
300W PSU

dx9b, latest via drivers, catalyst, etc.
I reinstall windows every month

I have to put everything on low setting in joint operations demo and even then it runs at 20 fps if some players are on screen.

BFV runs on medium settings, 1024*768 at 40 fps when some players are on screen (way to low for good aiming).

I can run Call of duty on max setting but i have often fps drops to 30.

Doom runs smooth at medium and 1024-768 but fps drops to 15 when 3 monsters are on screen.

some scores
AquamarkScoreRender: 4821
AquamarkScoreSimulation: 5517
AquamarkScore: 33553



I've scanned with anti norton for virusses, some other prog for trojans and ad aware for spyware, everything is clean.

So any idea's on what might be wrong ?

kristos 4th August 2004 13:49

since you use the latest drivers all the time, maybe you should try some older drivers instead. Some of wich you know they'll work the way they should.

Start with the vidcard drivers offcourse :)

Falc 4th August 2004 13:50

already tried it, no difference

Bosw8er 4th August 2004 14:06

Run a stresstest (prime or others) on the PC to test the stability.

If your PC passes the test the problem should be your vidcard, either drivers or the card itself or bios settings ... or a combination

Falc 4th August 2004 14:07

where can I find that ?, I think my problem is the cpu, because, 3dmark score is high

Bosw8er 4th August 2004 14:15

http://www.madshrimps.be/forums/show...s=&threadid=71

Looks like you only have problems playing games, if the cpu was the problem you should have other problems ... except if you only use the PC to play games. How hot is the cpu running btw ?

Reinstall windows every month !? :wtf:
Get yourself an image program ... pronto !

Falc 4th August 2004 14:18

wel actualy I have some problems in windows to, sometimes my desktop locks up for a few minutes, almost like pc can't follow.

btw the radeon is only 2 weeks old, but I had the feeling pc wasn't running good either with my ti4200.

jmke 4th August 2004 14:25

then you certainly have a problem related to the windows install, did you install VIA IDE drivers?

Bosw8er 4th August 2004 14:29

Very quick test :
- power off the pc
- remove the side panel
- put a fan/blower next to the pc, let it blow onto the components
- power on the pc
- test games
- post findings here

Falc 4th August 2004 14:33

I have a 30 cm fan blowing right in my pc :banana:

I did a cpu test with prime

MD Athlon(tm) XP 2600+
CPU speed: 2093.92 MHz
CPU features: RDTSC, CMOV, PREFETCH, MMX, SSE
L1 cache size: 64 KB
L2 cache size: 256 KB
L1 cache line size: 64 bytes
L2 cache line size: 64 bytes
L1 TLBS: 32
L2 TLBS: 256
Prime95 version 23.8, RdtscTiming=1
Best time for 384K FFT length: 32.901 ms.
Best time for 448K FFT length: 38.595 ms.
Best time for 512K FFT length: 41.060 ms.
Best time for 640K FFT length: 53.886 ms.
Best time for 768K FFT length: 64.297 ms.
Best time for 896K FFT length: 76.439 ms.
Best time for 1024K FFT length: 86.175 ms.
Best time for 1280K FFT length: 116.259 ms.
Best time for 1536K FFT length: 135.917 ms.
Best time for 1792K FFT length: 170.022 ms.
Best time for 2048K FFT length: 190.431 ms.

so is this good bad ?

and yes i've installed via drivers

if the problem is my windows installation, the how am i supposed to do it right ?,

I did clean install -> network drivers for internet -> sp1 install -> dx9 -> catalyst -> everything else


All times are GMT +1. The time now is 09:49.

Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO