It appears you have not yet registered with our community. To register please click here...

 
Go Back [M] > Hardware Madness > Hardware/Software Problems, Bugs
mijn pc boot niet meer mijn pc boot niet meer
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


mijn pc boot niet meer
Closed Thread
 
Thread Tools
Old 12th September 2003, 22:48   #1
uliXes
 
Posts: n/a
Default mijn pc boot niet meer

Ik heb mijn systeem 2e hands gekocht, met non- formatted win 2003 ( laatste format was 2 maand geleden), het was het beste voor mijn budget/vereisten.
Dat systeem draait vlot en stabiel sinds 13 Augustus.
Maar op 11 september speelde ik een "potje" generals met mijn broer, en hier begon de ellende ...

Tijdens het spel (Lan)bevroor mijn scherm en kwam er een piepend geluid uit mijn boxen, ik drukte op esc, ctrl+alt+del, wachtte +- 1 min en drukte op de resetknop.
Toen mijn pc opnieuw bootte kwam hij niet verder dan standaard bios memory check (OK) , dus geen "detecting ide drives...", ( onderaan stond wel "press del to enter bios setup, enz...) dus ik wachtte 10 minuten (dat kan soms lang duren, maar niet zo lang) drukte op del, (geen reactie )wachtte, en zette de stroom af.
Toen ik opnieuw bootte kreeg ik geen biepke of niks, mijn fans begonnen te draaien, HDD en CD drives, maar geen geluid of beeld. Toen heb ik na wat denken mijn bios reset, ik kreeg de eerste poging terug beeld (weerevenver geboot) maar de tweede keer weeral niks meer.
Dan heb ik mar opgestart zonder geluidskaart, met ander ram, enz...
en ik heb meer kans om zo'n halve boot te hebben (ipv niks) al ik mijn GeiL ram (256) erin steek. Maar ik heb ook soms een halve boot met al mijn ram (+ 512 corsair)
voor de rest : ik heb geen spare GPU of CPU om te testen of daar het schoentje knelt (geen 2e pc)
Weet er iemand wat er ongeveer allemaal kan schelen ?
help aub want ik zit nu op p133 en dat is kak.

nog even specs:
alles stond op "Agressive" in bios

AMD Xp 2200+
SB Audigy
Abit NF7 (Nforce 2)( ik weet niet of het ne raid is)
256 Mb pc 3200 Geil en 512 Mb pc 3200 corsair
300W premier voeding Premier
80 Gb maxtor 7200 rpm 8Mb
GeForce 4 Ti 4800 Se op 300/600

dat ist :(
 
Old 12th September 2003, 22:56   #2
TeuS
 
Posts: n/a
Default

kwam je CPU niet te warm doen hij crashte?

't lijkt mij een dood mobo, aangezien em de ide drives niet detecteert. HDD al es afgekoppeld?
 
Old 12th September 2003, 22:57   #3
uliXes
 
Posts: n/a
Default

HDD nog niet afgekoppeld, maar processor ging nooit boven 63 met die standaard crap erop--> mijn case staat altijd open
 
Old 12th September 2003, 22:59   #4
Razorwolf
 
Posts: n/a
Default

Welkom op dit forum bram ..
kheb nu wel even niets zinnigs te zeggen maar het gaat om het gebaar.
 
Old 12th September 2003, 23:00   #5
TeuS
 
Posts: n/a
Default

63 kan uw CPU al om zeep helpen :/
 
Old 12th September 2003, 23:03   #6
uliXes
 
Posts: n/a
Default

mja, die proc moet wel wat meer aankunnen normaal, en kan een pc half booten zonder cpu ?
 
Old 12th September 2003, 23:04   #7
Razorwolf
 
Posts: n/a
Default

Gij had toch een modcase met fans en een redelijke cooler? Hoe kan em dan 63 worden?
 
Old 12th September 2003, 23:07   #8
uliXes
 
Posts: n/a
Default

het warmste dat ik ooit heb gezien is nadat ik die nature (3D mark 2003) demo liet loopen voor een nachtje, met gesloten case, toen was hij 62, en dat tijdens die hittegolf (kamertemp was boven 30 --> dus hij komt nooit boven 63
 
Old 12th September 2003, 23:10   #9
TeuS
 
Posts: n/a
Default

weird. HDD's + PCI materiaal + al het overbodige er eens uit flikkeren
 
Old 12th September 2003, 23:11   #10
uliXes
 
Posts: n/a
Default

whee ! ik heb mijn HDD losgekoppelt en nu komt er nog extra :
Memory frequency for DDR400
Primary master: none
Primary slave : none
Secondary master : none
Secondary slave : Lite-ON LTR-12101B LS3J (cd writer)

CMOS checksum error - defaults loaded

press f1 to continue, DEL to enter setup

(doet allebij niks )
 
Closed Thread


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ubuntu 9.10 boot optimizations: 5 second startup with an SSD jmke WebNews 0 21st September 2009 19:48
Doing Quick Warm boot of Windows Vista / XP jmke WebNews 3 17th August 2007 15:51
Abit KX7 boot up -- Award Boot Block BIOS jmke Hardware/Software Problems, Bugs 8 14th March 2004 19:58
msn messenger + boot Cam`ron- Hardware/Software Problems, Bugs 2 17th November 2003 13:42
Probleempje , pc start niet altijd op van de eerste keer AMD'er Hardware/Software Problems, Bugs 6 29th July 2003 19:50
pc loopt vast nog voor boot appycow Hardware/Software Problems, Bugs 6 3rd June 2003 18:53
tbird 1.2 boot niet als 1.2 biCker Hardware/Software Problems, Bugs 18 3rd January 2003 11:59
ocen lukt niet zo goed lazybones Hardware Overclocking and Case Modding 22 16th December 2002 23:05
Nog iemand bij wie de OC niet goed lukt... ChAoS Overlord Hardware Overclocking and Case Modding 10 15th December 2002 17:08
linker box achteraan werkt niet (dtt2200) Horla Hardware/Software Problems, Bugs 0 6th August 2002 01:07

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


All times are GMT +1. The time now is 23:06.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO