Madshrimps Forum Madness

Madshrimps Forum Madness (http://www.madshrimps.be/vbulletin/)
-   Hardware/Software Problems, Bugs (http://www.madshrimps.be/vbulletin/f14/)
-   -   installing waterkoeling kills cpu temp sensor ? (http://www.madshrimps.be/vbulletin/f14/installing-waterkoeling-kills-cpu-temp-sensor-3146/)

[Bonbon] 3rd October 2003 11:42

installing waterkoeling kills cpu temp sensor ?
 
I recieved a new motherboard : ASUS A7N8X-X
i installed aircooling and an old duron 950 with no case :
the bios ; speedfan and an asus tool say the cpu temp is +- 33C

now this all looked good ,
i installed my watercooling ,
powerd up the system
checked the bios temp :cpu : 127C / 1F
-> ????

i directly shutted the system down
took the waterblok off the cpu , but the core wasnt warm at all..

hmm weird , the waterblok was perfecto installed , as i could see from the thermal goop mirror on the block

i re-installed my aircooling then ,
same temp as before +- 125 - 127 C :/
i must have damaged the temp sensor , but i cant find one in the socket ..


whats also weird : when i stress my system with folding : everything is normal ; but when i prime with prime 95 , the motherboard makes a crispy sound , very spooky...

Bosw8er 3rd October 2003 11:51

Same motherboard

stressed temps
asus probe : 32C
seperate on die temp reader : 37C
... with higher Vcore the difference can amount to 10C :o

If i were you i would install another temp-reader as the onboard one ain't to accurate.

[Bonbon] 3rd October 2003 11:57

good idea!
where can i get one in belgium ?

Bosw8er 3rd October 2003 12:05

Enough choice if you go for a device that fits into the 5,25 bay, price around 30 EUR (bonus : some front accessible stuff like firewire, sound, usb, ...)

jmke 3rd October 2003 12:13

watercooling creates 0% airflow around your CPU socket, higher temps can be expected if you dont have an on DIE temp sensor.

but -127/-1 seems like a malfunctional temp sensor to me. This is measured in the BIOS?

try to flash it to latest version.

[Bonbon] 3rd October 2003 12:30

yes measured in the bios ,
but it worked when i installed it a few hours ago

DUR0N 3rd October 2003 17:05

asus temp readouts are known to be verrrrrrry buggy in some bios versions :)

[Bonbon] 9th October 2003 22:03

Quote:

Originally posted by Bosw8er
Enough choice if you go for a device that fits into the 5,25 bay, price around 30 EUR (bonus : some front accessible stuff like firewire, sound, usb, ...)
I think i'm gonna buy something like that , what would you advice ?
Just core temp , price and not bad looking is important , usb / firewire/ etc is just bonus.

[Bonbon] 10th October 2003 11:07

hellow Bosw8er ?
http://www.madshrimps.be/?action=get...299&articID=80

this black 'tiger' panel , where did you buy it ?

@ zeta.be , they sell al lot of different hardcanos , but this one looks better in my humble opinion

jmke 10th October 2003 11:19

he bought it in .DE if I'm not mistaken


All times are GMT +1. The time now is 07:14.

Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO