It appears you have not yet registered with our community. To register please click here...

 
Go Back [M] > Hardware Madness > Hardware/Software Problems, Bugs
inet sharing inet sharing
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


inet sharing
Closed Thread
 
Thread Tools
Old 23rd March 2003, 09:34   #1
TeuS
 
Posts: n/a
inet sharing

efkes int nederlands, tis ne ganse boterham

vroeger was PC situatie dees:
P4 met 2 NIC's: telenet en netwerk
XP masjien met 1NIC, client
3com officeconnect ethernet hub 4c (4poorten, 10mbits)

laatste tijd veel miserie (ofwel geen acces tot Hd op netwerk, ofwel geen internet)

gisterennamiddag van scratch weer begonnen, deze keer met een servertje (was al lang nodig): venturis fx 5133 staat er op dees bak

ipconfig/release gedaan op P4, telenet kabel op server aangesloten (draait win2k btw), inet ging niet...

nachtje gewacht dus, server daarnet geboot

inet ging weeral niet (met juiste instellingen!). van NIC gewisseld (3com etherlink XL combo 3c900 10mbits die ik nooit echt gebruikt heb. veranderd naar realtek 10/100), ging dan wel--> slechte NIC dus :/

2e nic is ne 10/100mbits Dynalink. ik kan vlot op mekaars HD's maar bij inet sharing loopt de boel fout

graag wat hulp dus
client PC's LAN instellingen:
instellingen van IE automatisch overnemen->uit
configuratiescript opsporen: proxy.pandora.be:8080
proxyserver: proxy.pandora.be poort 8080
proxyserver niet gebruiken voor lokale adressen-->aan

deze instellingen hebben het altijd(i) goed gedaan op men client's

dus ligt de fout vast bij men server...
IP's van beideNIC's zijn automatisch toegewezen

telenet NIC: DNS uit, netBIOS ook uit. rest op standaard
inet sharing geactiveerd
NIC die naar de hub gaat: standaard instellingen (netbios instellingen van dhcp server)

dus aan wat zou het liggen?
1. ergens foutieve instelling
2. ik moet een extra protocol installeren
3. ?
 
Old 23rd March 2003, 10:27   #2
Erik701
 
Posts: n/a
Default

kunt ge pingen vanop de client naar de server ?
naar het IP dat ge van telenet gekregen hebt ?
zoja: uw sharing bolt.
kunt ge pingen naar 195.130.132.17 ?
 
Old 23rd March 2003, 10:27   #3
lapino
 
Posts: n/a
Default

bij internet instellingen moet je enkel use "automatic configuration script" aankruisen en daar "http://pac.pandora.be:8080" invullen. dat is alles.
 
Old 23rd March 2003, 10:27   #4
[M] Reviewer
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 5,000
piotke Freshly Registered
Default Re: inet sharing

Quote:
Originally posted by TeuS
graag wat hulp dus
client PC's LAN instellingen:
instellingen van IE automatisch overnemen->uit
configuratiescript opsporen: proxy.pandora.be:8080
proxyserver: proxy.pandora.be poort 8080
proxyserver niet gebruiken voor lokale adressen-->aan

probeer deze instellingen eens. Je moet dat zeker geen twee maal invulen.

Dit is overrigens ingevuld door de dude van telenet zelf....

maar er mag ook proxy.pandora.be staan ipv pac.pa....
piotke is offline  
Old 23rd March 2003, 10:34   #5
Erik701
 
Posts: n/a
Default

of het bij de proxy ligt achterhaald ge pas door te pingen. Als ge kunt pingen => dns of proxy probleem. Dus eerst eens zien of dat lukt.
 
Old 23rd March 2003, 10:47   #6
TeuS
 
Posts: n/a
Default

ping lukt

maar wtf...
op men pc's geraak ik op men standaard pagina.
op P4 systeem dus: SG profile, met bericht van nieuw PM
ik klik erop, krijg geen verbinding

AMD systeem: breedband.telent.be opent heel traag, verder niets


pingen lukt

en ik word ffs continu uit gesigned uit msn, fout: ik ben reeds op een andere locatie aangemeld :wtf:
 
Old 23rd March 2003, 10:50   #7
TeuS
 
Posts: n/a
Default

omg

ik ping naar www.google.be, dat gaat perfect
default startpagina marcheert ook perfect, de rest kan em allemaal niet vinden
 
Old 23rd March 2003, 11:38   #8
Madshrimp
 
jmke's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: 7090/Belgium
Posts: 79,001
jmke has disabled reputation
Default

probeer te pingen naar 195.130.132.18 / 195.130.132.17
__________________
jmke is offline  
Old 23rd March 2003, 12:02   #9
Erik701
 
Posts: n/a
Default

jmke check screen
dat bolt dus.
TeuS, op clients DNS servers handmatig ingevoert ?
indien neen: invullen !
195.130.132.17
195.130.132.18
195.130.132.19
195.130.132.20
(2 hiervan is genoeg)
 
Old 23rd March 2003, 12:03   #10
Madshrimp
 
jmke's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: 7090/Belgium
Posts: 79,001
jmke has disabled reputation
Default

men xcuses , zag zen reply van "enkel google" gevonden & dacht dus direct aan cashed DNS entries, my bad
__________________
jmke is offline  
Closed Thread


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Pogoplug multimedia sharing device introduced Shogun WebNews 0 27th November 2009 01:27
Hack your Samsung TV, add Samba and NFS for File Sharing jmke WebNews 0 19th October 2009 10:36
Corsair Distributes Over $1 Million Dollars in Profit Sharing to its Employees jmke WebNews 0 25th October 2006 11:07
Sharing a PST file piotke Hardware/Software Problems, Bugs 7 10th April 2005 13:02
The Dark Side of P2P File Sharing Sidney WebNews 0 2nd December 2004 02:26
D-Link 802.11g Wireless Presentation Gateway Enables Simultaneous Sharing of Presenta jmke WebNews 0 14th April 2004 16:24
inet questions TeuS Hardware/Software Problems, Bugs 3 20th August 2003 15:54

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


All times are GMT +1. The time now is 18:26.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO