It appears you have not yet registered with our community. To register please click here...

 
Go Back [M] > Hardware Madness > Hardware/Software Problems, Bugs
Aerocool Extremengine 3T Aerocool Extremengine 3T
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


Aerocool Extremengine 3T
Closed Thread
 
Thread Tools
Old 18th February 2007, 17:15   #1
Dracula28
 
Posts: n/a
Default Aerocool Extremengine 3T

Hello

I bought this case, but I have a few questions that I have not been able to get answered. The problem is that there was no instruction/installation manual that accompnied the case. Of course I managed to install everything, but a couple of problems have occured after I switched the pc on.

First of all, the fan control does not work properly, I can either shut off the case fans completely, or run them at full speed, I can not control the degree of speed they should be ran at. If I turn the knob away from full speed, they turn themselves off. So I can either have them on or off, nothing in between.

I connected the fans according to this:



Are they supposed to act like that, or am I doing something wrong?

Second, the PSU fan runs at 690 RPM. I've read several places that I have to install the PSU upside-down in this case, but I did not do that, as the PSU I used (a chieftec CFT-560A-12S) feautres a fan that I wanted to be on the bottom for proper ventilation.



As you see from this picture, there is a protector outside the PSUs fan, and the sides of it are resting on metal plates inside the case. Those metal plates are there to provide support to the psu when installed upside-down, like Aerocool want you to install it (which is pretty stupid). And I think that prevents the PSU fan to run at around 900rpm (it rather runs at 690rpm), beucase if I physically push the psu upwards, the fan runs at 900rpm.

Would it be harmful to mount the PSU upside down? Because that would mean poor ventilation, as the fan would almost hit the ceiling of the case.
 
Old 23rd February 2007, 13:25   #2
Madshrimp
 
jmke's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: 7090/Belgium
Posts: 78,756
jmke has disabled reputation
Default

1) seems the fan speed is not working correctly, the controller might be broken, you did connect it with 12v plug from the PSU right?

2) remove the fan grill from the bottom of the PSU, that will help clearance seems that the middle of that grill is pushing down on to the middle of the fan which causes it to spin slower , the friction is not good for the fan motor.
__________________
jmke is offline  
Closed Thread


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AeroCool System Cases Roundup jmke WebNews 0 10th August 2009 15:23
Aerocool ExtremEngine 3T Case Review jmke Articles & Howto's 6 16th April 2006 13:58
Aerocool ExtremEngine 3T ATX Mid-Tower Case Giveaway Sidney WebNews 0 2nd April 2006 00:41
Aerocool ExtremEngine 3T jmke On the TestBench - Work In Progress 2 8th March 2006 11:33
Aerocool ExtremEngine 3T Case jmke WebNews 0 2nd March 2006 19:15
Aerocool ExtremEngine 3T Computer Case PREVIEW Sidney WebNews 2 26th February 2006 17:55
AeroCool ExtremEngine 3T Gaming Case - Air Cooling at its Best Sidney WebNews 0 21st February 2006 08:15
AeroCool ExtremEngine 3T Computer Case Sidney WebNews 0 17th February 2006 22:18
Aerocool ExtremEngine 3T jmke WebNews 0 8th February 2006 15:51
AeroCool & Sharkoon 80mm Fan Roundup jmke On the TestBench - Work In Progress 3 18th June 2004 22:46

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


All times are GMT +1. The time now is 22:47.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO