It appears you have not yet registered with our community. To register please click here...

 
Go Back [M] > Hardware Madness > Hardware Overclocking and Case Modding
ocen lukt niet zo goed ocen lukt niet zo goed
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


ocen lukt niet zo goed
Closed Thread
 
Thread Tools
Old 18th June 2002, 21:33   #1
lazybones
 
Posts: n/a
Default ocen lukt niet zo goed

Ik heb even opsommen
MSI k7t266 turbo2 met amd 1700+ en apacer 2100 cl2 msi g2mx400
mijn temps zijn 38 idle en 43 stressed
Nu omdat mijn score in 3dmark niet denderend waren heeft iemand gezegt ocen
ik deraan begonnen maar als ik mijn fsb naar 140mhz breng loopt da pokkespel hier al vast na 2min temp veranderen niet.
??? Help.
Heeft iemand ervaring met soortgelijke opstelling
En dan zie ik op die oc sites dat die mannen tot 193mhz geraaken ???
Ik begrijp hier niks van
 
Old 18th June 2002, 21:44   #2
Madshrimp
 
jmke's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: 7090/Belgium
Posts: 78,771
jmke has disabled reputation
Default

niet alle processors zijn gelijk, als die XP1700+ al een tijdje meegaat dan is de kans groot dat die niet goed kan overclocken.
Dus het verhogen van de FSB naar 140Mhz geeft een CPU speed van 1540Mhz wat niet is om naar huis te schrijven. Heb je de vcore in in de bios al trachten te verhogen naar 1.85v ?

Zie dat de stressed temp van de CPU niet boven de 50C komt , anders is het crashen ahoy

blijf de FSB naarboven duwen totdat je zeker weet wat het maximum is van de processor

nu Unlock je die XP (check http://www.hwfaq.be for howto's) en haal je in de bios de multiplier naar beneden (10x bevoorbeeld) en zet je de FSB op 150Mhz en dan stapgewijs verhogen.

Check de ramtimings in BIOS en zet ze op het minumum (CL 2.5 3-6-3 2T)

het MSI KT266A mobo zal niet hoger dan 160-166Mhz FSB gaan, dit komt door de mindere OC kwaliteit van MSI
__________________
jmke is offline  
Old 22nd June 2002, 10:17   #3
[M] Reviewer
 
Join Date: May 2002
Posts: 1,543
DUR0N Freshly Registered
Default

en niet vergeten uw cheap-*** apacer ram, die haalt toch nooit de 190 160 if you're lucky
DUR0N is offline  
Old 22nd June 2002, 15:38   #4
lazybones
 
Posts: n/a
Default

@ duron
het is teminste toch brand mem. al is het cheap ***
En het is ook ni de bedoeling van da constant te overclocken tis gewoon om te zien hoever dak kan komen.want nu wordt ik met mijn xp afgestroefd door cheap *** duronekes in den 3dmark
 
Old 22nd June 2002, 16:43   #5
Madshrimp
 
jmke's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: 7090/Belgium
Posts: 78,771
jmke has disabled reputation
Default

Met relaxed timings max ~155 FSB
met aggressive timings max 140-145

maw = low end DDR ram
__________________
jmke is offline  
Old 22nd June 2002, 17:05   #6
lazybones
 
Posts: n/a
Default

aha that explanes all
want da staat hier op aggressive
2-2-5
dus da kan kloppen dat hij op 140 mhz crasht.
kzal dus moeten unlocken
 
Old 22nd June 2002, 17:09   #7
[M] Reviewer
 
Gamer's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 4,587
Gamer Freshly Registered
Default

unlocken zal niets uitdoen, andere ram wel.
uw ram is de boosdoener, bij unlocken is het de bedoeling dat je je fsb naar omhoog brengt en je multiplier naar omlaag om betere scores te halen op zelfde mhz.
om toch iets hoger te kunnen clocken kan je hem wel unlocken, maar je scores zullen nooit dezelfde zijn als met een hogere fsb.

10x133 = trager dan 7,5x178.
Gamer is offline  
Old 22nd June 2002, 20:49   #8
lazybones
 
Posts: n/a
Default

euuuuuuuuuuuuu???
Als ik het goed begrijp moet ik mijn multiplier naar beneden doen
en de mhz naar boven ok dat begrijp ik, maar nu is mijn multiplier
11x als ik hem unlock en op 12,5 of zoals mijn mb als max geeft 14x zet zou dit dus geen verschil uitmaken???
dan draai ik toch op 12.5x133=1662mhz ipc 1466mhz of zie ik dit verkeerd?
 
Old 22nd June 2002, 21:26   #9
[M] Reviewer
 
Gamer's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 4,587
Gamer Freshly Registered
Default

klopt natuurlijk, maar het is beter een hogere fsb te hebben dan een hogere multiplier.
Gamer is offline  
Old 22nd June 2002, 21:33   #10
[M] Reviewer/HWBot *****
 
Join Date: May 2002
Posts: 3,344
RichBa5tard Freshly Registered
Default

Vergelijk het met een autostrade:

Of er nu 10 of 12 baanvakken zijn maakt niet veel verschil, maar als je 160km/uur ipv 133 mag rijden maakt wel veel uit.
RichBa5tard is offline  
Closed Thread


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HD3870X2 benchen lukt niet... PowerToTheUsers General OC-Team Forum 25 21st August 2008 19:26
mijn pc boot niet meer uliXes Hardware/Software Problems, Bugs 38 20th September 2003 00:38
hoe kan ik mijn p2 350 oc'en? Tarsius General Madness - System Building Advice 20 30th August 2003 17:51
Probleempje , pc start niet altijd op van de eerste keer AMD'er Hardware/Software Problems, Bugs 6 29th July 2003 19:50
EMIII 3 pc's checken over netwerk, het wil maar niet lukken Roswell Site & Forum Feedback - Folding@Home 3 12th March 2003 12:08
pc'tje + radiators + goed oc'end AMD mobo quarantaine In Demand 4 24th February 2003 22:29
tbird 1.2 boot niet als 1.2 biCker Hardware/Software Problems, Bugs 18 3rd January 2003 11:59
Nog iemand bij wie de OC niet goed lukt... ChAoS Overlord Hardware Overclocking and Case Modding 10 15th December 2002 17:08
linker box achteraan werkt niet (dtt2200) Horla Hardware/Software Problems, Bugs 0 6th August 2002 01:07

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


All times are GMT +1. The time now is 01:52.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO