It appears you have not yet registered with our community. To register please click here...

 
Go Back [M] > Hardware Madness > Hardware Overclocking and Case Modding
Need some help with C2D E6400 Wall at 2.8Ghz! Need some help with C2D E6400 Wall at 2.8Ghz!
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


Need some help with C2D E6400 Wall at 2.8Ghz!
Closed Thread
 
Thread Tools
Old 11th October 2007, 02:56   #1
LYNCHIN
 
Posts: n/a
Default Need some help with C2D E6400 Wall at 2.8Ghz!

This is a big post, Please bear with me. Lots of info to get out in a post. Well I need some assistance getting my E6400 to get over this 2.8Ghz hump. I have tried everything I can think of and it won't budge. So I tried taking two 1gb sticks out, to hopefully get rid of the "four 1GB sticks don't overclock" like two 1GB Sticks thinking just to be sure. So with 2 gb's I posted 360*8=2.88Ghz and ran Orthos "Blend" test for 1 hour and things were fine. I had V.Core at a modest 1.3 Volts. Ram was at 2.0 volts, Running at 5,6,6,18 timings. I also disabled the "Speed Step", and the other power saving options. I locked the PCI at 101(is this too low of a setting?), And the pci sync at 33.3. Temps were good during Orthos, "Core temp" showed between 42-44 on both cores throughout the test. So I then tried 370*8=2.96Ghz, No Post? I upped the V.Core to 1.4, No Post. I upped the Ram to the max my board goes,2.1 volts. No Post. I even tried to raise the "FSB termination voltage" to its max still no luck. I also tried to get it to post at 401*8=3.2Ghz to see if I could get out of this "FSB hole" people speak of. What the heck is going on. I know with the four 1 gb Sticks I can see this kind of a problem happening, But with only 2 1GB sticks it should go higher than 2.88Ghz, right? I have seen so many C2D hit 3.2Ghz no problem. And just to clarify, I did run my ram(All Four Sticks) at a 2:3 upclock with CPU at stock speed just to see if This Ram could get up to 800Mhz, Which it did and passed numerous Stability tests just to make sure it was stable(Ram is at 1.9 volts). I wish I could unlock the Ram from the CPU but this board does not support that option. So Does anybody have some other suggestions to try?? I have also heard that this board "allegedly" has a "FSB hole" from 350-400Mhz. I am not certain of this, just read that some people have had issues in that FSB range while others don't. And I don't have a "North Bridge voltage Tab" so I am unable to alter that voltage. Does anybody have some suggestions to try to get this baby over my hump?? I have been trying for over a solid week, searching, reading, posting and I need some advice. Thanx
 
Old 11th October 2007, 20:32   #2
Kougar
 
Posts: n/a
Default

Were you using a 1:1 ratio for the RAM? Since you say your RAM overclocked to 800MHz without issue, you should try dropping your CPU multiplier then raising the FSB again. If it still doesn't overclock then you know it isn't the CPU.
 
Old 15th October 2007, 01:00   #3
LYNCHIN
 
Posts: n/a
Default yup!

I dropped the multi to 6 and 370*6 No post. I tried 360*7 no post. So it seems the lowering the multi to 6 did not improve things at all. I tried 400*6 and 404*6 all with Ram maxed 2.1volts and Cpu at 1.4volts. I left the Ram timings on auto so I couldn't screw them up. Now I am sure I have tried everything to get 370*XXX to post and no luck. Does any body else have any thing else I could try? Thanx for all your help?
 
Old 15th October 2007, 04:45   #4
Kougar
 
Posts: n/a
Default

What RAM ratio are you using when overclocking? Do you have a 4:3 option?

Dropping the CPU multiplier probably rules out your CPU. Seems like a BIOS setting, or a CPU that can't handle the FSB. You won't usually hear about the ones that don't OC...
 
Old 15th October 2007, 12:33   #5
[M] Reviewer
 
Sidney's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 15,739
Sidney Freshly Registered
Default

KVR667D2N5, isn't this the Value Ram rated at 333?

Try some PC6400, or 400MHZ rated one.
__________________
lazyman

Opteron 165 (2) @2.85 1.42 vcore AMD Stock HSF + Chill Vent II
Sidney is offline  
Closed Thread


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Intel prepares Pentium E5500 (2.8Ghz) for $74 jmke WebNews 5 23rd December 2009 20:24
Intel's wall of P55 Express mobos caught on video jmke WebNews 0 3rd June 2009 13:08
PC market hits wall in 4Q, IT market to tank in 2009 jmke WebNews 0 15th January 2009 16:45
X9000 2.8GHz 45nm expected in February jmke WebNews 0 14th February 2008 13:54
Back to Back Dual Core Processor Competition–When AM2 X2 5000+ meet Intel C2D E6400 windwithme General Madness - System Building Advice 4 18th April 2007 12:33
Face to Face of entry level dual core processors,AMD X2 4200+ V.S. Intel C2D E6300 windwithme Hardware Overclocking and Case Modding 8 15th January 2007 18:43
Intel Core 2 Duo E6400 jmke WebNews 0 3rd August 2006 18:23
Intel Pentium 820 D 2.8GHz Dual Core Sidney WebNews 0 5th June 2006 03:55
iKitchen - Mac Mini build into Wall jmke WebNews 0 1st August 2005 09:38
Project Log: Pink Floyd's - The Wall jmke WebNews 0 26th September 2004 12:45

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


All times are GMT +1. The time now is 03:28.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO