It appears you have not yet registered with our community. To register please click here...

 
Go Back [M] > Hardware Madness > Hardware Overclocking and Case Modding
HWBot chitchat: OCTB to the TOP HWBot chitchat: OCTB to the TOP
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


HWBot chitchat: OCTB to the TOP
Closed Thread
 
Thread Tools
Old 29th December 2008, 14:01   #311
[M] Reviewer
 
thorgal's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,887
thorgal Freshly Registered
Default

Quote:
Originally Posted by jmke View Post
so it didn't use all threads as I said
it did in XP, but not in Vista. My scores were from XP so the threads had nothing to do with it
__________________



thorgal is offline  
Old 29th December 2008, 14:04   #312
Madshrimp
 
jmke's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: 7090/Belgium
Posts: 79,001
jmke has disabled reputation
Default

I can't smell what OS you were using
but for Wprime, vista scores better

wonder if Windows 7 will do better still
__________________
jmke is offline  
Old 29th December 2008, 14:21   #313
[M] Reviewer
 
Join Date: Nov 2004
Location: Waregem
Posts: 6,466
Massman Freshly Registered
Default

On HWI, people are testing the W7 and apparently it's indeed faster than Vista ... :-).
__________________
Massman is offline  
Old 29th December 2008, 23:02   #314
[M] Reviewer
 
thorgal's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,887
thorgal Freshly Registered
Default

Is there another oc-tool available for OC'ing 4870X2 except Riva ?

Riva gives lots of trouble here combined with the catalyst drivers.
__________________



thorgal is offline  
Old 29th December 2008, 23:49   #315
[M] Reviewer
 
Join Date: Nov 2004
Location: Waregem
Posts: 6,466
Massman Freshly Registered
Default

I always use Riva ... never have any issues, though
__________________
Massman is offline  
Old 30th December 2008, 00:05   #316
[M] Reviewer
 
thorgal's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,887
thorgal Freshly Registered
Default

Do you have CCC installed ?

First : In riva you have to set the speed for both gpu's seperate = first problem. Second cpu always reverts to 507mhz when de bench starts.

Second : fan speed : if I set manual fan speed in riva it only stays this way until after the first 3D section, after that it stops spinning and crash. I can set fan speed in CCC, but then I only have 800 core available.

Only trouble free operation is through CCC so far, but limits me to 800 core as said
__________________



thorgal is offline  
Old 30th December 2008, 09:50   #317
[M] Reviewer
 
Join Date: Nov 2004
Location: Waregem
Posts: 6,466
Massman Freshly Registered
Default

CCC installed.

You can change the frequency of both cards without a problem

Use the same resolution for your background as the one used in the benchmark. Clocks won't be rest and fan wont be turned down.
__________________
Massman is offline  
Old 30th December 2008, 23:30   #318
[M] Reviewer
 
geoffrey's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 4,126
geoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registeredgeoffrey Fully Registered
Default

@ Massman, no matter what I try, Commando + E8600 doesn't go over 525MHz FSB through superpi, but I can run wprime 1024M at 520MHz though. I remember you saying this board did near 600MHz right, so it seems it is the CPU which has a terrible FSB wall. At 5200MHz I'm scoring 16,5s wprime where much of the competition is still sub 5GHz, is p965 that slow or what?

EDIT: tested DFI board with both E8600 and E6600 but no revival.
__________________

geoffrey is offline  
Old 31st December 2008, 10:11   #319
[M] Reviewer
 
Join Date: Nov 2004
Location: Waregem
Posts: 6,466
Massman Freshly Registered
Default

I actually hit 580FSB, on LN2 that is, suicide, but I think I was able to bench at 550 pretty easy.

Did you play with the GTLs? Tried different bioses? Memory issues? Tried lowering MP? More VTT? At what settings do you boot and do you use setfsb?

The Commando is a pretty slow board, because the NB latencies are terribly. You can alter that by doing the PMem modifications: http://www.xtremesystems.org/forums/...highlight=pmem
__________________
Massman is offline  
Old 31st December 2008, 10:20   #320
[M] Reviewer
 
thorgal's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,887
thorgal Freshly Registered
Default

@ Geoff : make sure to run wprime on Vista, made a huge difference to me (better).
__________________



thorgal is offline  
Closed Thread


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Massman bursts into World's TOP 10 Overclockers List at HWbot jmke WebNews 2 16th March 2010 19:12
HWBOT Country Competition - 7 weeks, 7 stages, 7 prizes, 150 competing countries Massman Hardware Overclocking and Case Modding 40 5th November 2009 10:29
HWBOT Announces Country Cup 2009 - All Belgian OCers Report in! jmke WebNews 0 30th October 2009 16:25
Massman hits TOP 50 of HWbot jmke Hardware Overclocking and Case Modding 11 10th March 2009 01:44
ASUS EN9800GTX TOP Graphics Card jmke WebNews 0 27th July 2008 15:26
ASUS EN7600GS TOP Silent Incorporates ReverseCool Technology Fan-less Design jmke WebNews 0 23rd June 2006 11:37
The Fast and The Quiet: ASUS 7800GT Top Silent /2HDTV jmke WebNews 0 22nd May 2006 18:42
hwbot, 18 months later RichBa5tard Hardware Overclocking and Case Modding 23 10th January 2006 08:50

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


All times are GMT +1. The time now is 13:44.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO