It appears you have not yet registered with our community. To register please click here...

 
Go Back [M] > Hardware Madness > Hardware Overclocking and Case Modding
hulp bij oc barton 3000+ hulp bij oc barton 3000+
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


hulp bij oc barton 3000+
Closed Thread
 
Thread Tools
Old 13th January 2004, 19:12   #1
kipni
 
Posts: n/a
Default hulp bij oc barton 3000+

Ok efkes mijn rig voorstellen

case : thermaltake xaser II
cpu : barton 3000+
mobo : abit nf7-s rev2
graka : hercules radeon 9700 pro
hd : wd 120gb 8mb cache
cpu cooler : den stock koeler met de stock koelpasta op
ram : 2* 512 mb twinmos pc3200 bh5 chips
probleem :

Ik wil mijn pc zo ver mogelijk en dit met een zo hoog mogelijke fsb
Momenteel geraak ik nie over een fsb van 195
ram timings are 8-3-3-2.5

attached temps
 
Old 13th January 2004, 19:13   #2
kipni
 
Posts: n/a
Default

fotoke is wa groot uitgevallen, sorry daarvoor
dit is dus wel onder full load folding gasten
 
Old 13th January 2004, 20:39   #3
Laagvliegerke
 
Posts: n/a
Default

Koolskamp? Ik heb ff jouw site bezocht en ik denk dat ik jou ken. Wel kennen is een groot woord, ik ken jouw naam niet hoor. KLJ??

Eerst ff dit, ik vind jouw temperaturen niet zo good. Standaardsnelheid van een 3000+ = 13 x fsb 166 = 2166 MHz. Jouw CPU doet nu 2197MHz. Dat is niet veel meer dan stock-speed maar toch zit je al aan bijna 70C! Ook de temperatuur in jouw case is nogal aan de hoge kant. Jouw CPU zal niet veel verder meer clocken met zo'n temperaturen.

Maar het verklaard niet onmiddellijk waarom je niet voorbij de 195 Mhz kan. Het beste wat je kan doen is eerst de maximum fsb zoeken die je kan halen, daarom verlaag je beter je multiplier nog naar 10 bijvoorbeeld.

Als jouw geheugen echt BH-5 chippies heeft, dan kan dat ook het probleem zijn. Sommigen hebben problemen met hun BH-5 chips in combinatie met een NF7-S. Raar eigenlijk aangezien anderen er dan weer fantastische resultaten mee halen. Normaal kunnen BH-5 chips redelijk strakke timings aan. 2-2-2-6 moet lukken op 200 MHz fsb.
 
Old 13th January 2004, 21:09   #4
kipni
 
Posts: n/a
Default

effe off topic, ja ik zit in de klj van koolskamp
wie zijt gij?

hoe verklaar je die hoge temperaturen?
wat kan ik er aan doen?
ram timings zijn nu 2-2-4-11
en fsb van 190
 
Old 13th January 2004, 21:14   #5
Laagvliegerke
 
Posts: n/a
Default

Kennis van Dries en Wouter

Die temperaturen zijn niet echt problematisch hoor. Maar je zal zeker jouw CPU niet veel verder meer krijgen.
De oorzaak is heel simpel: jouw stock-koeler met stock-koelpasta.

Heb je al eens geprobeerd om de voltage van jouw ram te verhogen?
 
Old 13th January 2004, 22:00   #6
kipni
 
Posts: n/a
Default

en mag ik uw naam weten, mss ken ik je ook

ik heb hier een wc liggen en die wordt normaal donderdag 22 januari geinstalleerd en dan doe ik ook shen itsu ipv die stock koelpasta, dat zal heel wat schelen

temp cpu is nu 64C
was daarjuist heel warm in de kamer
 
Old 14th January 2004, 05:55   #7
Vulk
 
Posts: n/a
Default

English please
 
Old 14th January 2004, 08:10   #8
Madshrimp
 
jmke's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: 7090/Belgium
Posts: 78,716
jmke has disabled reputation
Default

preferred, yes. Obligated, no.

rule of thumb: reply in language thread was started in, if Kipni starts the thread in dutch he missed the chance of having more people being able to help him out, his loss
__________________
jmke is offline  
Old 14th January 2004, 16:50   #9
kipni
 
Posts: n/a
Default

ok i'll try to translate :


my rig :
case : thermaltake xaser II
cpu : barton 3000+
mobo : abit nf7-s rev2
graka : hercules radeon 9700 pro
hd : wd 120gb 8mb cache
cpu cooler : stock cooler stock paste
ram : 2* 512 mb twinmos pc3200 bh5 chips

problem :

how to increase my fsb with this mobo?
my highest bootable fsb was 195
what's my problem?
look at my temps, how is it possible (100% load)
 
Old 14th January 2004, 18:11   #10
FreeStyler
 
Posts: n/a
Default

Rip that bloody stock TIm off.
Ordinairy white goop is already 10C better.
AS could make another 5C off.
And that's the best you'll get for stock cooling.
 
Closed Thread


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Core 2 Duo powers Xeon 3000 series jmke WebNews 0 23rd August 2006 16:02
Intel 3000 Chipset Based Server Boards Unveiled jmke WebNews 0 10th August 2006 12:34
Logitech Cordless DesktopR MX 3000 Laser Sidney WebNews 0 18th September 2005 08:20
unlocking athalon 2600+ barton core mentyl Hardware Overclocking and Case Modding 3 24th February 2004 04:06
Dringend gezocht: Barton 2500+ Xploited Titan In Demand 19 28th January 2004 16:58
ECS K7S5Apro + Barton 2500+ BlackRabbit General Madness - System Building Advice 2 19th October 2003 16:58
my barton is a fre'kin T-bred JaNeBa General Madness - System Building Advice 20 19th April 2003 15:51
Bestellen bij funcomputer.de Comma^ Mad Bargains 6 11th January 2003 22:50

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


All times are GMT +1. The time now is 07:16.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO