[NL] MSI houdt kwalificaties Master Overclocking Arena 2011

@ 2011/03/28
MSI, toonaangevend fabrikant van moederborden en grafische kaarten, heeft op zaterdag 26 maart de lokale kwalificatierondes voor haar jaarlijkse overclocking evenement 'Master Overclocking Arena' (MOA) 2011 gehouden. De beste overklokkers van Europa zijn daarmee bekend geworden en mogen de eer van hun land gaan verdedigen tijdens de Europese finales die in mei in Istanbul worden gehouden. Namens de Benelux zullen Pt1t en Massman naar Turkije afreizen. De beste overklokkers van het Europese toernooi stromen door naar de wereldwijde finales in Taiwan, welke vorig jaar door het Zweedse team van Elmor en ME4ME werd gewonnen.


Kwalificaties in Nederland gewonnen door The Belgian Soldiers

Op zaterdag 26 maart is in samenwerking met Tweakers.net het Nederlandse kwalificatietoernooi gehouden voor de Europese finales van de Master Overclocking Arena 2011. Drie teams hadden in de voorrondes de beste scores neergezet: Belgian Soldiers (Pt1t & Massman), Team Pure (Viss & Expat_Griz) en The Daddy's (Gamer & Leeghoofd). Met name van Team Pure werd veel verwacht; zij wisten de beste score op Super Pi 32M vooraf neer te zetten. Ook de Belgian Soldiers maakten een zeer goede kans, gezien zij zich vorig jaar al voor de wereldwijde finales wisten te plaatsen.

Na een hele middag overklokken met LN2 bij het kantoor van MSI in Son op Big Bang XPower moederborden en N480GTX Lightning grafische kaarten van MSI en onder meer geheugen en SSD's van Kingston, waren het The Belgian Soldiers die zich met trots de beste overklokkers van de Benelux mochten noemen.


Enkel in de eerste uitdaging wist het 2de Belgische team, the Daddy's de winst te pakken door hun systeem als eerste op te starten. In de daarop volgende eco-test lieten de Belgian Soldiers de concurrentie ver achter zich, met slechts 184,8W op de meter waren ze ruim 25W zuiniger dan de overige twee teams.

Ook in de overige 2 uitdagingen waren de Belgen, heer en meester met scores van 6s 739ms op Super Pi 1M en X2846 op 3DMark11. Daarmee was deelname aan Operation:Istanbul een feit.

Eindscore Benelux live finale
1. BE 10 The belgian Soldiers
2. BE 3 The Daddy's
3. NL 0 Team Pure



Extreme scores leggen de lat hoog voor Europese finale MOA 2011

Niet alleen in Nederland zijn er dit jaar zeer hoge scores tijdens de kwalificaties voor het Europese hoofdtoernooi van MOA neergezet. Zo wist het team uit Griekenland (Stelios en Aristeidis) de hoogste 3DMark11 waarde neer te zetten: P10284. Het Griekse team troefde daarmee de beoogde finalisten en winnaars van de Europese finales in 2009 hipro5 en gprhellas af. In Scandinaviƫ verliep de strijd wel zoals verwacht: Mean Machine en Mink konden met hun Intel i7-990X processor de beste kloksnelheid (6137Mhz) neerzetten. Ook van het Tsjechische team mogen we veel verwachten in Istanbul. Overclockers OBR en WLK behaalden op Super Pi 32M een van de snelste tijden uit de kwalificatieronde: 5min45.716s. Met een snelheid van 1430Mhz op hun GTX580 grafische kaart lieten ze ook zien een gevaarlijke outsider te zijn.

No comments available.